Bruno Hranić imenovan u središnji koordinacijski odbor akcije "Gradovi i općine - prijatelji djece" Foto: VV arhiva

Bruno Hranić imenovan u središnji koordinacijski odbor akcije "Gradovi i općine - prijatelji djece"

Varaždinske vijesti | 17.10.2024. u 16:27h | Objavljeno u Aktualno

Bruno Hranić, načelnik Općine Vidovec, na prijedlog Hrvatske zajednice općina, imenovan je članom Središnjeg koordinacijskog odbora akcije "Gradovi i općine – prijatelji djece" na nacionalnom nivou.

Gradovi i općine – prijatelji djece je izvorno hrvatska akcija potaknuta idejama i iskustvima koja su se krajem 20. stoljeća poduzimala u svijetu za dobrobit djece. Akcija je u Hrvatskoj započela krajem 1999. godine, a od tada je vode Savez društava Naša djeca Hrvatske i Hrvatsko društvo za preventivnu i socijalnu pedijatriju pod pokroviteljstvom Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

- Hranić je u Varaždinskoj županiji prvi pokrenuo inicijativu da Općina Vidovec dobije status "Općina - prijatelj djece" i to je bila prva općina u županiji koja je dobila taj status. Svojim iskustvom u pokretanju te inicijative, ali i daljnjim aktivnostima koje se sprovode na području općine Vidovec, Hranić će zasigurno dati jedan veliki doprinos akcijama koje se provode diljem Hrvatske na dobrobit sve djece - ističu iz Općine Vidovec.