Božićni susret: Zahvala volonterima Caritasa Varaždinske biskupije Foto: Varaždinska biskupija

Božićni susret: Zahvala volonterima Caritasa Varaždinske biskupije

I.D./VV/Varaždinska biskupija | 2.1.2016. u 10:36h | Objavljeno u Aktualno

Tradicionalni božićno-novogodišnji susret djelatnika i volontera Caritasa Varaždinske biskupije održan je u utorak 29. prosinca u Varaždinu.

Pedesetak volontera i suradnika Biskupijskog Caritasa na čelu s ravnateljem mr. Antom Šolom okupilo se na misnom slavlju koje je u katedrali Uznesenja BDM predvodio varaždinski biskup Josip Mrzljak, ujedno predsjednik Hrvatskog Caritasa, u zajedništvu s predsjednikom Biskupijskog Caritasa generalnim vikarom mons. Ivanom Godinom i drugim svećenicima.

Biskup Mrzljak pozdravio je karitativne djelatnike i suradnike koji su se okupili na svom tradicionalnom godišnjem susretu. Napomenuo je da su se sabrali u duhu otajstva utjelovljenja Božje ljubavi prema čovjeku kazavši kako ljubav nije samo isprazna riječ, nego je to djelovanje - čin koji daje život. U homiliji je biskup poručio volonterima da i nadalje u potrebitima gledaju betlehemsko dijete koje je potrebno tuđe pomoći te time produbljuju svoju božićnu vjeru u svakodnevnom životu. Istaknuo je kako je karitativno djelovanje trajni znak utjelovljene Božje ljubavi i izraz važnosti i prepoznatljivosti Crkve u današnjem vremenu.

Nakon mise na zajedničkoj večeri i druženju karitativnih djelatnika i suradnika s biskupom Mrzljakom i čelništvom Biskupijskog Caritasa u prostorijama Svećeničkog doma, zahvaljeno je svima na suradnji i brojnim zauzetim aktivnostima u kojima su protekle građanske godine nesebično sudjelovali ulažući same sebe za bližnje i potrebite. Mons. Godina je, uz srdačne čestitke u prigodi božićnih blagdana, uputio i zahvalu za karitativni angažman, a zahvali se pridružio i ravnatelj Biskupijskog Caritasa Ante Šola.

Zahvalio je svima koji djeluju u odjelima Biskupijskog Caritasa, od pučke kuhinje, donacijske ljekarne, odjela za hranu i odjeću do Caritasovih ustanova u Čakovcu i Ivancu, kazavši kako su dosadašnja suradnja i brojne aktivnosti izvrstan poticaj za daljnji karitativan rad. Susretu su nazočili i predstavnici Caritasovog boravka za djecu s teškoćama u razvoju u Čakovcu i Doma za starije i nemoćne osobe u Ivancu.

Posebne zahvalnice za jubilarni staž volontiranja u Biskupijskom Caritasu primile su  Dragica Ceglec za 10 godina i Katica Miličić za 20 godina dobrovoljnog rada.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci