Bosilj prozvao Čehoka: Pokušaj političkog manevra lošeg gubitnika i neuspješnog gradonačelnika

VV | 6.7.2022. u 15:10h | Objavljeno u Aktualno

Ivan Čehok je u ponedjeljak pozvao da se iduća sjednica Gradskog vijeća koja je na rasporedu ovog petka, odgodi za barem tjedan dana. Među razlozima za odgodu koje je spomenuo Čehok je nedovoljno dug period vremena da se vijećnici pripreme za raspravu posebice oko točaka vezanih za izmjenu UPU-a i GUP-a.

NL Ivana Čehoka: Sjednicu Gradskog vijeća treba odgoditi!

Danas je stigao odgovor Gradske organizacije SDP-a, odnosno gradonačelnika Neven Bosilja koju prenosimo u cijelosti:

"U namjeri još jedne opstrukcije i namjernog izazivanja nereda, bivši je gradonačelnik i loš izborni gubitnik, pozvao na odgodu sjednice Gradskog vijeća obrazlažući taj svoj zahtjev i manevar vremenskom nemogućnošću da prouči sve materijale. A kako se loš izborni gubitnik u toj svojoj kombinatorici malo prekombinirao govori jednostavna činjenica da se u ovom slučaju ne radi o nikakvim probijanjima vremenskih rokova i kašnjenjima. Naime, procesi za predmetne prostorne planove (PPUG i GUP) su pokrenuti  još u lipnju 2020. godine, znači godinu dana prije kraja mandata bivšeg i neuspješnog gradonačelnika. Ali, očito je zaborav zavladao nad onime što je sve radio i kome je sve što obećao u tim prostornoplanskim dokumentima.

Ovo je prilika da podsjetimo građane na ta njegova obećanja i potencijalna pogodovanja u promjenama GUP-a koja sada ispravljamo i onemogućavamo projekte koji bi značajno naškodili kvaliteti života naših sugrađana.

Pažljivom analizom mogućih razloga dolazimo do jednostavnog zaključka o tome što u tim našim promjenama u GUP-u tako silno smeta trostrukom uskokovom optuženiku. Ovim smo izmjenama spriječili pretvaranje igrališta Srednjoškolac (legendarnog Partizana) iz prostora sportske namjene u prostor za hotel. Zaustavili smo rušenje dječjeg vrtića u Koprivničkoj na Banfici na čijem je mjestu kanio omogućiti izgradnju deseterokatnice. Smanjili smo kadnost zgrade u Aleji kralja Zvonimira pokraj hotela Turist s 14 na 10 katova.

U obrazloženju ovih promjena i zaustavljanja projekata koji su bili protivni javnom interesu gradonačelnik Bosilj je istaknuo kako je sadašnjem gradskom vodstvu javni interes iznad bio kojeg drugog interesa. Sramno je pozivati se na nedostatak vremena za proučavanje materijale koje je sam pokrenuo i tražiti odgodu sjednice Gradskog vijeća. Možda je gosponu bivšem draže se kupati na moru nego prisustvovati sjednici  Gradskog vijeća jer mu dolasci na sjednice i sudjelovanje u raspravama i nije na nekoj listi prioriteta" - zaključio je u svojoj izjavi gospodin Bosilj.