Bosilj: "Od novog direktora Parkova očekujem kreativnost i inovativnost" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Bosilj: "Od novog direktora Parkova očekujem kreativnost i inovativnost"

VV | 3.10.2021. u 11:15h | Objavljeno u Aktualno

- Od novog direktora Parkova očekujem kreativnost i inovativnost i da Grad Varaždin, koji je uvijek bio zeleni grad te koji je prepoznatljiv po svojem groblju, dobije jedan dodatni impuls u tom smislu te ponovno vratimo prepoznatljivost u Hrvatskoj i izvan granica Hrvatske - rekao je varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj za Varaždin info VTV televizije.

Ustvrdio je kako vidi da i uz taj natječaj ima primjedbi.

- I prije su već znali tko će biti izabran za direktora Čistoće i na kraju taj čovjek nije izabran. Sada se isto govori i za Parkove. Pozivam sve koji smatraju da su dobri kandidati da se jave. Natječaj nije objavljen samo u Varaždinskim vijestima, nego je objavljen onako kako i piše u Statutu, u Večernjem listu. Objavljen je i na stranici Parkova, a tražio sam da se stavi i na stranice Grada Varaždina. I otvoren je 30 dana kako bi kandidati mogli napraviti kvalitetan program koji će prezentirati Nadzornom odboru i Skupštini. Također, tražit ću da članovi glasaju tajno, kako nitko ne bi radio pritisak na njih. Radimo koliko je moguće transparentno. To je slonovski iskorak na vrijeme kako je bilo prije, kada je Nadzorni odbor imenovao direktore praktički bez natječaja - rekao je Bosilj.

Natječaj za direktora Parkova raspisan je posljednjeg tjedna rujna, a novi direktor treba imati visoku stručnu spremu, radno iskustvo od najmanje tri godine, te mora ponuditi Plan rada i razvoja Parkova za idućih pet godina.

- Raspisan javni natječaj za direktora Parkova, evo koji su uvjeti...