Bolje ikad nego nikad: početak rada dopisništva HRT-a u Varaždinu ove jeseni? Foto: ilustracija/Facebook HRT centar Čakovec - Varaždin

Bolje ikad nego nikad: početak rada dopisništva HRT-a u Varaždinu ove jeseni?

IHR/Varaždinske vijesti | 8.2.2019. u 11:16h | Objavljeno u Aktualno

Kada HRT stiže u Varaždin postalo je glavno pitanje otkako je 11. siječnja glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić s ravnateljima Srednje strukovne škole i Gospodarske škole Varaždin potpisao ugovor o korištenju prostora površine 115 četvornih metara za potrebe smještaja HRT-ovog studija Čakovec i Varaždin. Riječ je o prostoru poznatijem kao "ribica".

Da će u Varaždinu biti dopisništvo HRT-a, a u Čakovcu ostati Centar HRT-a, saborski zastupnik HDZ-a Anđelko Stričak najavio je još u utorak.

- Sporazumi su potpisani i sada počinje postupak natječaja kako bi počeli građevinski radovi i nakon toga slijedi useljenje. O rokovima je trenutno teško govoriti jer ne znamo hoće li biti žalbi na natječaj – rekao je Stričak.

No, župan Radimir Čačić je siguran da će varaždinsko dopisništvo biti spremno za jesensku shemu.

- Ugovor je potpisan, proces je otvoren te ćemo kroz 10 do 15 dana raspisati natječaj. Završetak radova očekuje se tijekom svibnja, a tijekom ljeta opremanje studija kako bi sve bilo spremno za jesensku shemu. Istina je da to ide malo sporije, ali bolje ikad nego nikad – rekao je Čačić odgovarajući na pitanje Marijana Dominka.

Vijećnik Živog zida je ustvrdio da nije bilo potrebe da se djeci oduzme "ribica“ kada već postoji objekt namijenjen za HRT.

- Podsjećam vas da država u posjedu ima zgradu u Varaždinu koja je bila namjenski prilagođena za televiziju, sa svim prilazima i infrastrukturom - rekao je Dominko koji je od župana zatražio informaciju koliko su zahtjeva za korištenje državne imovine uputili državi. 

- Davno prije vas smo se sjetili zgrade građene za HRT-ov centar. Ne samo da smo se sjetili, nego smo od države i službeno zatražili povrat. To smo učinili za šest objekata nakon što za njih povrat nije zatražio Grad Varaždin. Zgrada koja je bila namijenjena za HRT stoji i propada. Budući da Grad za nju nije imao interesa, a mi imamo namjenu, podnijeli smo zahtjev. Sad čekamo državu i vjerujemo da će odobriti povrat - odgovorio je Čačić. Dominiku je poručio da ne treba brinuti o školstvu, jer se u Županiji o tome itekako vodi briga.

- To se jasno vidi i iz podatka da je Varaždinska županija među 1.340 NUTS 2 regije u Europi, a jedna je od 24 europska centra izvrsnosti, i to kao jedina županija u Hrvatskoj i Europi - istaknuo je župan.

 

Označeno u