Bolesnici u varaždinskoj bolnici "kuhaju se" na vrućinama bez klima uređaja

| 31.7.2017. u 17:54h | Objavljeno u Aktualno

Upozorenja na dolazak novog toplinskog vala i preporuke za zaštitu od vrućina ovih dana slušamo sa svih strana, što osobito teško pada osobama sa zdravstvenim problemima, a pacijentima u zgradi interne Opće bolnice Varaždin i njihovim obiteljima je gotovo nepodnošljivo.

Pritužbe koje smo primili odnose se, naime, na neklimatizirane prostorije.

- Relativno nova zgrada u kompleksu bolnice nema klimatizirane prostorije, dok istovremeno svaki činovnik lokalne i područne uprave tu pogodnost – ima. Kad je na otvorenom temperatura 35°C, u bolesničkim sobama još je nekoliko stupnjeva viša. Radi se o teškim bolesnicima, kojima bi i idealni uvjeti bili teško podnošljivi. U nekim sobama, uz visoku temperaturu i smrad zbog objektivnog stanja bolesnika, ne mogu se ni otvoriti prozori kako bi se prostorije barem provjetrile i to zato jer se prilikom popravka ne mijenjaju brave, nego se okna vijcima fiksiraju za štokove - požalio se čitatelj, dodavši kako je nedopustivo da u današnje vrijeme jedna europska bolnica nema klimatizirane prostorije.

Ovaj je problem trebao biti riješen projektom energetske obnove OB Varaždin, za koji su ugovor u lipnju prošle godine, u nazočnosti tadašnjeg ministra graditeljstva i prostornog uređenja Lovre Kuščevića, potpisali tadašnja ravnateljica OBV Sanja Zember, bivši župan Predrag Štromar ispred Varaždinske županije kao osnivača OBV-a, zatim direktor APN-a Goran Bradić te Damir Spudić iz Prvog plinarskog društva, pružatelja energetske obnove...

Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u