Bivši ministar Tolušić ide u Remetinec na mjesec dana Foto: N1/ilustracija

Bivši ministar Tolušić ide u Remetinec na mjesec dana

vv | 8.7.2022. u 19:23h | Objavljeno u Aktualno

Za bivšeg ministra poljoprivrede i potpredsjednika Vlade Tomislav Tolušića donesena je odluka o istražnom zatvoru.

Kako javlja N1, odluka o zatvoru donesena je zbog opasnosti od utjecaja na 16 svjedoka.

Podsjetimo, nakon informacije da je policija u upala u kuću bivšeg ministra Tomislava Tolušića u Virovitici Ured europskog tužitelja potvrdio je da su u Hrvatskoj uhićene dvije osobe zbog sumnje na subvencijske prijevare i zlouporabu položaja i ovlasti, vezano uz dva natječaja u vinskom sektoru. 

>>Bivši ministar Tomislav Tolušić uhapšen i doveden u Zagreb - čeka ga europski tužitelj

Ured europskog javnog tužitelja (EPPO), u suradnji s hrvatskim Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, provodi hitne dokazne radnje, izvijestili su na svojoj internetskoj stranici, ne navodeći identitete uhićenih.

“Navedene radnje odnose se na dvije osobe zbog sumnje na počinjenje subvencijske prijevare i zlouporabe položaja i ovlasti vezano uz dva natječaja u vinskom sektoru, koje je raspisala hrvatska Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Ta je dva natječaja sufinancirala Europska unija”. EPPO će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost. Do tada neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti, navode u priopćenju.