Bivšem gradonačelniku Čehoku nadstrešnica, a račun na oltar domovine?! Foto: Ilustracija VV

Bivšem gradonačelniku Čehoku nadstrešnica, a račun na oltar domovine?!

Ivica Kruhoberec | 8.11.2021. u 18:30h | Objavljeno u Aktualno

Zbog tog što su neistinito prikazali i iskazivali da su plaćeni radovi na pergoli uz obiteljsku kuću bivšeg gradonačelnika Ivana Čehoka, troje zaposlenika obrta Kociper company osuđeno je za krivotvorenje, a jedan i za davanje lažnog iskaza. Tako bi se mogao sažeti ishod sudskog postupaka, koji je vođen na koprivničkom Općinskom sudu, a njegovu je presudu potvrdio Županijski sud u Slavonskom Brodu. Nakon svega, slučaj je došao ove godine i do Vrhovnog suda, koji je preinačio kaznu jednom od optuženih te obustavio postupak protiv njega jer je u međuvremenu – umro.

”Platio mi, i to na ruke”

Uz obiteljsku kuću bivšeg varaždinskoga gradonačelnika pergola je izgrađena još prije desetak godina, ali ne samo od strane spomenutog varaždinskog obrta, već uglavnom drugih izvođača. Ipak, kako bi se prikazalo da ju je izgradio upravo taj obrt, prvookrivljena Miljenka Meštrić je kao zaposlenica zadužena za računovodstvo izmijenila poslovne knjige.

-U Knjizi izdanih (izlaznih) računa za 2008, godinu na prvoj stranici pod rednim brojem 2 izmijenila je podatak o primatelju usluge na način da je korektorom precrtala prvotni upis te preko njega napisala “I. Čehok” i “130965320029”, dok je u Knjizi primitaka i izdataka za 2008. na trećoj stranici pod rednim brojem 35 izmijenila podatak o opisu isprave, obrisavši upis običnom olovkom umjesto kojeg je upisala “Čehok I.”, stoji u presudi...

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u