Bilić vratio Ludbregu Otok mladosti – uskoro festivali i ljetna pozornica, ali i novi projekti

vv | 18.6.2020. u 13:27h | Objavljeno u Aktualno

Napokon, nakon dugog niza godina uspjeli smo Ludbregu vratiti srce, njegovo središe - Otok mladosti, poručio je ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić nakon što je Ministarstvo državne imovine izdalo tabularnu ispravu kojom se kao vlasnik Otoka mladosti ovlašćuje Grad Ludbreg.

Otoka mladosti, omiljeno mjesto šetača, sportaša i rekreativaca, a osobito mladih, svojedobno je prešao u državno vlasništvo, tako da je Grad Ludbreg godinama bio uskraćen mogućnosti da upravlja s devet hektara vodene površine te isto toliko zelenila i šuma u gradskom središtu.

-Od kada sam se aktivirao u političkom životu, nastojao sam da se Otok mladosti vrati u gradsko vlasništvo, najbolje iskoristi i sačuva. Sada se to i dogodilo, zahvaljujući onima koji su pomagali, a bilo je i onih koji su nam odmagali. Za mene ovo je jedan od najvećih postignuća nakon sedam godina truda, ukazao je Bilić.

Upravo zbog toga što otok nije bio u gradskom vlasništvu,  propala su dva gradska EU projekta, no sada to više neće biti slučaj.

-Napravili smo projekt upravljanje vodenim površinama i očuvanja bioraznolikosti, kako bi stvorili mjesto okupljanja ne samo ribolovaca, nego i svih građana te gostiju, rekao je Bilić te dodao da se još želi doći do zapuštenog industrijskog mlina, zahvaljujući kojem je Ludbreg 1936. dobio javnu rasvjetu, a sada postoje druge zamisli o namjeni.

Odmah nakon povrata otoka, krenulo se u njegovo uređenje uz pomoć Hrvatskih voda i drugih, a kako bi se na njemu mogli odvijati razni sadržaji.

- Otok će već ove godine zaživjeti punim plućima. Već u lipnju ide festival Idemo otok, a u kolovozu slijedi festival elektronske glazbe, a u međuvremenu ćemo se družiti na otoku uz ljetnu pozornicu sa različitim sadržajima kojima ćemo pružiti Ludbrežanima priliku da do kraja uživaju u tom prostoru na kojem smo uz pomoć jednog drugog EU projekta uredili staze, a bit će i mali adrenalinski park i drugo kako bismo dopunili turističku ponudu, najavio je Bilić te najavio i rasvjetu na otoku.

Upravo zbog turizma, kao je dodao, provode se i drugi projekti.

-Jedan od njih je vezan uz cikoloturizam, pa ćemo uskoro ponuditi šest obilježenih staza za one koje žele biciklom istražiti okolicu. Obuhvatit ćemo Dravu i Kalnik. Bit će tu staza i za šetače, kao i planinare,  a sve kako bismo proširili turističke sadržaje kako bi Ludbreg, uz industrijsko,  postao i turističko središte ovog dijela županije, naglasio je Bilić.