Besplatna radionica za prijavu projekata informatizacije poduzetništva Foto: ilustracija/Google Maps

Besplatna radionica za prijavu projekata informatizacije poduzetništva

I.D./Varaždinske vijesti | 17.11.2015. u 08:11h | Objavljeno u Aktualno

Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Varaždin, u suradnji sa Sektorom za međunarodne poslove – Odjelom za EU, u utorak, 24. studenoga u 10 sati organizira besplatnu informativnu radionicu za prijavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru otvorenog natječaja "Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti malog i srednjeg poduzetništva u područjima s razvojnim posebnostima kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT)".

Poziv na dostavu projektnih prijava otvoren je do 15. veljače 2016., a poduzetnicima je ukupno na raspolaganju 22.800.000 kuna.

- Ovim pozivom nastoji se pomoći pri rješavanju identificiranih slabosti u vezi s nedostatnom primjenom rješenja informacijske i komunikacijske tehnologije u poslovnim procesima u malim i srednjim tvrtkama - napominju iz HGK - Županijske komore Varaždin.

Najniža vrijednost potpore koja se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 100.000 kuna, dok najviši iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom poduzetniku iznosi 1.500.000 kuna.

Poziv je namijenjen malim i srednjim tvrtkama koje posluju u jedinicama regionalne i lokalne samouprave u područjima s razvojnim posebnostima (brdsko-planinska područja i jedinice lokalne samouprave koje spadaju u I., II. i III. skupinu, u skladu s Odlukom o razvrstavanju jedinica lokalne i područne samouprave prema stupnju razvijenosti objavljenoj u Narodnim novinama broj 158/13).

Dolazak na besplatnu radionicu potrebno je potvrditi putem online prijavnice na internetskoj stranici ŽK Varaždin, najkasnije do petka, 20. studenoga.