Beroš: Maksimalno smo pripravni i u stalnoj komunikaciji s relevantnim resorima

Varaždinske vijesti/HRT | 27.11.2021. u 16:31h | Objavljeno u Aktualno

Ministar zdravstva Vili Beroš u priopćenju je istaknuo da prate situaciju u svijetu i Europi te da su u stalnoj komunikaciji sa svim relevantnim resorima kako bi maksimalno bili pripravni i za novi soj virusa, prenosi portal HRT-a.

- Pratimo situaciju i u svijetu i Europi. U stalnoj smo komunikaciji sa svim relevantnim resorima kako bismo maksimalno bili pripravni i za novi soj virusa. U ovom trenutku još nije poznat konačni učinak tih 30-ak mutacija na šiljak kompleksu virusa, odnosno predstavlja li unaprijeđenu verziju delta virusa u smislu zaraznosti i razine otpornosti na cjepivo. Obećava najava farmaceutskih kuća, poznata od prije, da mogu u kraćem vremenu prilagoditi cjepivo, rekao je ministar Beroš.

- No ne zaboravimo, i protiv ovog virusa učinkovite su osnovne epidemiološke mjere: distanca, maske, dezinfekcija, prozračivanje i izbjegavanje okupljanja! A protiv novih mutacija - cijepljenje! Upravo velik bazen necijepljenih dao je život novom soju virusa. Pametniji smo od toga, nije kasno za zaokret! Slušajmo struku, poštujmo epidemiološke mjere i cijepimo se, poručio je.

Označeno u