Batinić reagirao na Stričakove navode: "Županova izjava ne odgovara činjenicama" Foto: VV arhiva

Batinić reagirao na Stričakove navode: "Županova izjava ne odgovara činjenicama"

Varaždinske vijesti | 21.7.2022. u 08:46h | Objavljeno u Aktualno

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić danas je reagirao na navode župana Anđelka Stričaka s jučerašnje sjednice Županijske skupštine, vezane uz izgradnju brze ceste, aglomeracije Ivanec, odlagališta Jerovec i pripajanje Ivkom voda Varkomu.

>> Stričak: "Ili si nesposoban, ili glup, treće opcije nema"

Demanti ivanečkog gradonačelnika prenosimo u cijelosti:

"Temeljem Zakona o medijima, molim da objavite demanti navoda u članku naslovljenom "Stričak: 'Ili si nesposoban, ili glup, treće opcije nema'", a koji je objavljen na web portalu Varaždinskih vijesti.

Naime, u tekstu se navodi kako je rješavanje pitanja brze ceste počelo 2017. godine, a kada je isto prema navodima pokrenuo župan Anđelko Stričak kao saborski zastupnik. Dakle, iznesene informacije ne odgovaraju činjenicama.

Točne i provjerljive činjenice su sljedeće: Od 2012. do 2014. godine izrađena je studijska dokumentacija za procjenu utjecaja na okoliš. Godine 2015. u prepunoj Gradskoj vijećnici Ivanec održana je javna rasprava i javno izlaganje Studije utjecaja na okoliš brze ceste Varaždin - Ivanec – Krapina (izvješće u Ivanečkim novinama 73/15).

Godinu dana kasnije resorno ministarstvo izdalo je Rješenje o tome da je zahvat prihvatljiv za okoliš, a 2017. izrađen je Idejni projekt i ishođeni su posebni uvjeti. Lokacijska dozvola za brzu cestu izdana je 2019. godine, a lani su ishođene izmjene lokacijske dozvole (produžetak važenja dozvole).

Također, što se tiče odlagališta otpada u Jerovcu, ono nikada nije bilo tema u Saboru. Činjenica je da su dvojica saborskih zastupnika HDZ-a odvela gradonačelnika Bosilja i dogovorila s ministrom Čorićem (HDZ) da vozi varaždinski otpad u Jerovec.

S obzirom na sve navedeno, županova izjava ne odgovara činjenicama. Što se tiče Aglomeracije Ivanec, a da podsjetim župana Stričaka, ona je krenula 2012. godine.

Vezano uz tematiku pripajanja Ivkom voda Varkomu, moj je stav u skladu sa Zakonom o vodnim uslugama - Ivkom vode imaju uvjete da ostanu samostalni isporučitelj. Županu Stričaku proslijedio sam preko 7200 potpisa građana grada Ivanca i 2500 potpisa građana grada Lepoglave kojima su se jasno usprotivili pripajanju Ivkom voda Varkomu.

Za provedbu projekta Aglomeracije u Lepoglavi nema zakonskih prepreka, bez obzira što su dva isporučitelja (Ivkom vode i Varkom) pa ističem da problem Lepoglave nije ni u Ivancu ni u Varaždinu, već u Zagrebu.

S poštovanjem, gradonačelnik Milorad Batinić"

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci