Barbara Antolić Vupora u inicijativi "Niti jedna nije sama!": Napad na žene je djelo kukavica i slabića Foto: SDP

Barbara Antolić Vupora u inicijativi "Niti jedna nije sama!": Napad na žene je djelo kukavica i slabića

Varaždinske vijesti | 6.4.2023. u 13:59h | Objavljeno u Aktualno

- Saborske zastupnice u četvrtak su u Samoboru stale u obranu temeljnih ljudskih prava i sloboda. Okupljene oko inicijative "Niti jedna nije sama!" poručile su da je dosta seksističkim napadima na politički istaknute žene, te stale u obranu gradonačelnice Samobora Petre Škrobot koja mjesecima trpi takve napade - priopćili su iz SDP-a Varaždinske županije.

Na konferenciji za medije sudjelovala je i Barbara Antolić Vupora, saborska zastupnica i predsjednica SDP-a Varaždinske županije.

- Tužno je da 2023. godine moramo i dalje pričati o ženskim pravima i općenito o ljudskim slobodama. Žene u današnje vrijeme i dalje se diskreditira i omalovažava, a sve to je opasno narušavanje ljudskih sloboda. Tome treba stati na kraj – poručila je Barbara Antolić Vupora.

Dodala je da se, nažalost, politika u današnje vrijeme svodi na uvrede i bacanje blata, a da su žene u politici često omalovažavane, što smatra kukavičkim.

- Potrebno je žene potaknuti da se angažiraju u politici, posebno na lokalnoj razini. I da, treba ih zaštititi od svih kukavičkih napada od strane političkih protivnika – poručila je Barbara Antolić Vupora.

barbara_antolic_vupora_sabor_06042023_1.jpg