Baka Marija preboljela koronu u 96. i vratila se iz bolnice u Klenovniku

| 29.11.2021. u 16:11h | Objavljeno u Aktualno

Iako su u rujnu proslavili 95. rođendan svoje bake Marije Novoselec, početak prošlog tjedna njezini su najmiliji u Novom Marofu očekivali s još većim nestrpljenjem i veseljem nego kada su prije dva mjeseca zajedno s njom slavili tako lijepe godine života.

A kad je došao ponedjeljak, njezin sin, unuci i praunuci osjećali su se kao da su svi skupa još jednom slave njezin rođendan. Štoviše, čak i bolje, što ne čudi jer se tog dana njihova baka Marija vratila iz bolnice u Klenovniku u kojoj se, nakon dva tjedna boravka i liječenja, uspješno oporavila od zaraze korona virusom!

Marija se vratila u bolnicu u Novom Marofu, točnije njezin stacionar u kojem je od kolovoza jer godine su ipak ostavile trag na njoj, iako se za svoju dob itekako dobro drži pa tako telefoniranje za nju pametnim telefonom nije nikakav problem.

Da se dobro nosi sa svojim godinama, uvjerili su se i liječnici i osoblje u Klenovniku, koji su njezinoj obitelji, kako se danas vidi, s razlogom govorili da se najbolje drži od svih oboljelih od bolesti Covid 19, iako su imali pacijenti koji su od nje i dvostruko mlađi pa i više.

Kako naglašavaju njezini, cijeli život zdravo živi i vrlo je disciplinirana u prehrani te se i sada odlično osjeća i vrlo je vitalna. No, kako dodaju, presudno je bilo što je cijepljena dva puta protiv korone s kojom se ipak zarazila, ali nije imala gotovo nikakve simptome zaraze, barem ne one koji bi bili općepoznati.

Baka Marija je najstarija od pacijenata koji su se tijekom prošlog tjedna uspješno oporavili od zaraze korona virusom, odnosno bolesti Covid 19. U Varaždinskoj županiji prošlog se tjedna od te bolesti uspješno oporavilo skoro dvije tisuće pacijenata, ali je i dalje među onima koji su jače zahvaćeni zarazom.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u