Avar o direktorima Čistoće i Parkova: Vidi se da je tu na snazi kadroviranje Foto: Martin Novosel

Avar o direktorima Čistoće i Parkova: Vidi se da je tu na snazi kadroviranje

VV | 30.8.2021. u 13:19h | Objavljeno u Aktualno

Nezavisna lista Ivana Čehoka je također danas komentirala situaciju o pozicijama direktora Parkova i Čistoće. Već je ranije poznato da je odnos aktualnog direktora Čistoće Davora Skroze i gradonačelnika Nevena Bosilja na klimavim nogama te da slijedi promjena, dok je najava promjene na poziciji direktora Parkova koju je do sada obnašao Alen Runac prošla u malo mirnijem tonu. Ipak, za promjene u obje gradske tvrtke, smatra Zlatan Avar, nema uporišta te ih smatra politikanstvom i da se rade samo da bi SDP postavio svoj kadar.

- Bosilj je već jasno pokazao u kojem smjeru ide i kako će sve raditi. Vidi se da je tu na snazi kadroviranje. Gospodin Runac je maknut iz političkih razloga, a ne zato jer je bio neuspješan ili loše vodio tvrtku. To je opis kadroviranja. U kuloarima se svašta čuje, ja nikad ne špekuliram i ne odgovaram na takve tračeve, ali vidjet ćemo u danima koje dolaze koji SDP-ovac će zasjesti na čelo tvrtke - rekao je Avar.

- Parkovi su financijski stabilna firma, povećali su za nekih 20 posto svoju imovinu i nema nikakvih razloga za smjenu - dodao je Mario Lešina koji je uz Zlatana Avara održao novinsku konferenciju na temu neopravdanog korištenja službenog vozila Nevena Bosilja.

- Ne prihvaća se izvješće direktora (Skroza) za 2020. godinu jer je ostvario sve rezultate i najbolji smo po izdvajanju prikupljenog otpada. Kad bi u Zagrebu tako bilo, nitko ne bi raspisivao natječaj za Holding. Imate nekog tko je postigao ciljeve, a vi ne prihvaćate njegov izvješće. Što je to drugo, nego politika. To je politički obračun - zaključio je Avar.