Avar: Gđa Vlašić nije se grijala prethodne dvije zime, a račun je dobila za dva mjeseca

Napisao/la: MGA/VV -

Nakon brojnih postova na društvenim mrežama i napisima u medijima o slučaju nezadovoljne stanarke zgrade s novom kotlovnicom u Krležinoj ulici oglasio se i Grad Varaždin:

- S obzirom na neistinite napise pojedinih medija u vezi s projektom rekonstrukcije kotlovnice u zgradi Miroslava Krleže, Grad Varaždin se očituje kako slijedi:

1. Ukupna vrijednost investicije u rekonstrukciju kotlovnice iznosi 2.785 milijuna kuna, što je 27.711,00 kn direktnog transfera prema svakoj stambenoj jedinici u navedenoj zgradi.

2. Vrijednost internih radova u svakoj stambenoj jedinici varira od 1.600,00 kn do 5.300,00 kn i njih snose stanari jer su stanovi privatno vlasništvo. Stanari su sami definirali opseg radova u stanovima što je i evidentirano u popratnoj dokumentaciji.

3. U projektu rekonstrukcije otkrivene su nepravilnosti kod priključaka za vodu te nakon rekonstrukcije kotlovnice više nema situacija da svi stanari plaćaju „tuđe“ troškove.

4. Svaki od stanara u zgradi nakon rekonstrukcije kotlovnice ima „etažno grijanje“ te sami upravljaju svojim sustavom (definiraju temperaturu grijanja, režim rada i vremenski raspon rada).

5. Rekonstrukcija kotlovnice je ulaganje u dugotrajnu materijalnu imovinu koja se jasno može vidjeti u navedenoj zgradi i na raspolaganju je svim stanarima.

6. Jasno je da se rekonstrukcijom kotlovnice podigla i tržišna vrijednost stanovima u navedenoj zgradi.

Što se tiče iznošenja neistina od strane gospođe Vlašić putem društvenih mreža, iz službenih očitanja kalorimetra jasno se vidi da gospođa u 2017. i 2018. godini praktički nije koristila grijanje. Početkom ogrjevne sezone 2019. godine, gospođa koristi grijanje i toplu vodu te prema službenim podacima troši u prosjeku 30 kWh dnevno. Isto tako je jasno istaknuto na računu za 11. mjesec da je na njemu iskazan i obračun pripreme tople vode i grijanja od trenutka priključenja na novi sustav nakon izvršenja rekonstrukcije kotlovnice, što je za gospođu 30.9.2019. godine. Jednostavno rečeno, radi se o potrošnji za 10. i 11. mjesec.

S obzirom da je projekt rekonstrukcije kotlovnice u zgradi Miroslava Krleže 1a završen, u slijedećih godinu dana slijedi praćenje potrošnje i ponašanja svakog od korisnika sustava u cilju postizanja maksimalne efikasnosti.

Grad Varaždin će sa TD Vartop d.o.o. sazvati konferenciju za tisak prilikom izdavanja računa za prosinac 2019. godine i predstaviti usporedbu računa za isti period 2018. godine kako bi usporedili mjerodavne podatke, a nećemo se povoditi izjavama politikanata koji su prelijeni da bi se ozbiljno bavili bilo kojom materijom, u ovom slučaju toplinarstvom.

Grad Varaždin i TD Vartop d.o.o. su u stalnom kontaktu sa predstavnicima stanara i upraviteljem zgrade kako bi se u najkraćem mogućem roku riješile nedoumice ili eventualni problemi. Ovim putem im zahvaljujemo na suradnji i povratnim informacijama - stoji u priopćenju koje potpisuje zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.