Avar: Bosiljevu političku aktivnost obilježava niz obmana, laži i kriminalnih aktivnosti Foto: Martin Novosel

Avar: Bosiljevu političku aktivnost obilježava niz obmana, laži i kriminalnih aktivnosti

VV | 10.6.2022. u 11:57h | Objavljeno u Aktualno

- Kada nema argumenata Bosilj kreće s uvredama. Vrijeđa državnog tajnika i sve one koji ne misle kao on, Marković i Habijan. To je već ozbiljan politički poremećaj. Sada je jasno da je Bosilj bez natječaja postavio Istera za direktora Varkoma kako bi upravo Ister potpisao nagodbu s TH investom bez suglasnosti Skupštine - rekao je Zlatan Avar iz Nezavisne liste Ivana Čehoka na konferenciji za medije vezano za slučaj zapošljavanja direktora Varkoma, Brunu Istera.

NL Ivana Čehoka također naglašava da je potpisanom nagodbom između Grada i T&H Investa ošteten Proračun Grada za 27 milijuna kuna.

- Prisjetimo se da je Bosilj Pataftu nazivao kriminalcem cijelo vrijeme kada je sjedio u oporbi, a pogotovo tijekom kampanje. Danas Patafta glasa kako kaže Bosilj, a Bosilj više ne vrijeđa Pataftu. Kako se rodila takva ljubav svima je jasno. Bosiljevu političku aktivnost obilježava niz obmana, laži i kriminalnih aktivnosti. Bosiljev stranački kolega Sabo je bio je u zatvoru radi pokušaja kupovine gradske vijećnice, a HDZ-ov “kaj bi ti štel biti” svi dobro pamte. Aladrović je odstupio s ministarske funkcije radi pogodovanja pri zapošljavanju, a Ister je upravo tako imenovan. Bivši ministar Horvat je uhićen, a Milošević je odstupio iz Vlade RH radi pogodovanja u dodjeli subvencija, isto kako je pogodovano PPP Cafuk… - istaknuo je Avar.

Također smatraju da se SDP-ova vlast u Gradu suprotna poruci o "transparentnosti" te da se to vidi prema načinu na koji se provode natječaji. Sporan je i ugovor sa konzultanticom Jozić, a također tvrdi Avar da je proslava praznika rada na Dravi ugovorena protuzakonito bez natječaja.

- Koliko Bosilj i ekipa muljaju i lažu govori dokument kojim privremena pročelnica ispravlja Proračun koji je akt Gradskog vijeća što je jedinstven slučaj u RH. Jedino u Varaždinu privremena pročelnica preuzima ovlasti Gradskog vijeća. Nevjerojatno je uopće da se može dogoditi da se objavljeni proračun ne slaže s onime koji je usvojen na Vijeću.
To je za ostavku ili smjenu, momentalnu! - istaknuo je Avar.

Avar je također ustvrdio da je gradonačelnik Neven Bosilj političkom korupcijom kupio vijećnićke glasove.

- Bosilj je tako dobio Pataftin glas za 27 milijuna kuna, HDZ-ove glasove za 4 milijuna kuna i beneficije određenim članovima gradskog HDZ-a, dok su glasovi Reformista dobiveni direktorskim, ravnateljskim i ostalim pozicijama. Platforma Budimo grad sada glumata oporbu a omogućili su nagodbu glasajući za rebalans. Oni su dobro znali da bez njihovih glasova za rebalans, nema nagodbe - napomenuo je Avar.

Osvrnuo se i na nedavne izjave gradonačelnika da reže glavu hobotnici, a smatra da će kod "sječe" glave hobotnice, u slučaju postavljanja direktora Varkoma, i Bosilj i Ister također imati problema sa pravosudnim tijelima RH.sekovanic.png

Ispravak proračuna by Varazdinske vijesti on Scribd