Sjedište tvrtke bilo je u Koprivničkoj ulici u Varaždinu Foto: VV arhiva

ATP-Transport: Zaključen stečaj nad nekad uspješnom tvrtkom

M.P./Varaždinske vijesti | 2.1.2016. u 08:11h | Objavljeno u Aktualno

Rješenjem varaždinskoga Trgovačkog suda obustavljen je i zaključen stečajni postupak nad tvrtkom ATP-Transporti.

Nekad uspješna prijevoznička tvrtka u vlasništvu poduzetnika Stjepana Igreca u stečaju je završila u lipnju 2012. godine. Kako je tijekom sjednice vjerovnika kazao stečajni upravitelj Želimir Uršulin, stečajna masa nije dostatna ni za podmirenje troškova stečajnog postupka te je predložio obustavu i zaključenje stečajnog postupka.

U stečajnu su masu od raspoložive imovine ušle samo pokretnine te manje vrijedna zaliha rezervnih dijelova. Zalihe rezervnih dijelova unovčene su nakon izvještajnog ročišta, kao i dio namještaja i opreme. Neunovčeni dio namještaja i opreme rashodovan je i bez posebne je tržišne vrijednosti te se ne mogu očekivati značajnija sredstva u stečajnoj masi – pojasnio je Uršulin upozorivši da je vlasništvo nad nekretninom u kojoj se nalazi sjedište ATP-Transporta u ovršnom postupku stekla HPB, koja u svakom trenutku može zatražiti da joj se nekretnina preda.

Tada se otvara pitanje čuvanja poslovne dokumentacije. Nju pak treba čuvati za potrebe sudskog postupka – naglasio je Uršulin.

Inače, protiv bivšeg predsjednika uprave ATP-Transporta Stjepana Igreca, njegove kćeri i Haralda Christopha Pehama varaždinsko odvjetništvo je u kolovozu podignulo optužnicu zbog sumnje na zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i pomaganja u počinjenju tog kaznenog djela te se čeka početak suđenja. Tvrtka ATP Igrec Transporti (danas ATP-Transporti) pritom je navodno oštećena za više od 13,5 milijuna kuna.