Apel varaždinskog HNS-a gradskoj vlasti: "Krenite riješavati Kućansku rampu, jednu od najvećih boljki našeg grada"

vv | 27.10.2022. u 17:45h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinski HNS-ovci uputili su apel gradskoj vlasti u kojem im poručuju da krenu u riješavanje jedne od najvećih boljki Varaždina, a to je Kućanska rampa. 

- Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati Grada Varaždina u svom se radu zalažu da svi mještani Grada Varaždina, bez obzira žive li u centru ili u nekom od prigradskih mjesnih odbora, imaju jednake standarde odnosno uvjete života. Budući da je jedna od najvećih boljki
građana Varaždina Kućanska rampa koja dugi niz godina stvara velike prometne probleme, obišavši pothodnik kod Studenskog doma, varaždinski HNS-ovci apelirali su na gradske vlasti da konačno iznađu rješenje za nekvalitetnu prometnu povezanost.

Naime, građani Varaždina na području II. mjesnog odbora, a posebno oni koji žive na području istočno od pruge i željezničke stanice već dugi niz godina svakodnevno se bore s problemom velikih gužva na pružnom prijelazu i dugih čekanja zbog čega varaždinski i županijski HNS traže da se konačno riješi ovaj problem kako bi stanovnici ovog dijela grada prestali biti izolirani.

Stanovnicima ovog dijela grada, posebno roditeljima s malom djecom, korištenje pješačkog pothodnika predstavlja velik problem. Kako se članovima HNS-a prilikom obilaska terena požalila jedna mještanka, majke s djecom u kolicima ne mogu prolaziti pothodnikom - stoji u priopćenju.

- Ako imate bebu u kolicima morate sve okolo, ili na Kućansku rampu ili skroz na Banficu. Stanovnici ovog kvarta praktički su odvojeni od ostatka grada, izolirani – poručila je mještanka, a da je unazad dvadesetak godina puno toga ispričano i obećavano kada je u pitanju rješavanje prometnih problema koje uzrokuje pružni prijelaz kod Kućanske rampe potvrdila je i Evica Kocijan, stanovnica II. mjesnog odbora.

- Problem je veliki za naš II. mjesni odbor i ovaj dio grada te za sve stanovnike, kako mlade, tako i stare. Svaki puta kada su izbori nadamo se rješenju i slušamo obećanja, no ništa se ne poduzima – rekla je Kocijan.

- Iako se problem Kućanske rampe tek treba riješiti, postoji mogućnost da se uređenjem pothodnika kod Studentskog doma barem dijelu stanovnika olakša svakodnevni život. Upravo uređenjem pothodnika i njegovim proširenjem za prometovanje automobilima riješio bi se svakodnevni problem stanovnika tog dijela grada. Određena dokumentacija za taj projekt postoji iz perioda bivše vlasti, a prema dostupnim
informacijama i sadašnja vlast bila je spremna provesti taj projekt.

Bez obzira tko je izradio projekt i tko želi svojatati zasluge za njega ključno je da se ovaj pothodnik, osim za pješake što prije stavi u funkciju i za prometovanje vozila. Na taj način riješili bi svakodnevne probleme dijela građana II. mjesnog odbora do konačnog rješavanja
pitanja Kućanske rampe. U ovom trenutku nije bitno tko je napravio projekt a tko će ga realizirati. Bitno je da krenemo rješavati probleme građana tog dijela grada - poručio je prvi čovjek varaždinskog HNS-a Igor Klopotan.

Krunoslav Lukačić, predsjednik županijskog HNS-a naglasio je kako uz infrastrukturna rješenja, još više podupiru ona koja se odnose na povećanje mobilnosti građana.

- Korištenjem autobusnog javnog linijskog županijskog prijevoza koji se treba integrirati sa željezničkim smanjila bi se preopterećenost prometnica i povećala sigurnost na cestama Varaždina kao i svih gradova i općina na području Varaždinske županije – poručio je Lukačić.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci