Antolić Vupora: U novoj godini želimo pobjedničku poziciju i novi smjer za Hrvatsku Foto: Krešimir Đurić

Antolić Vupora: U novoj godini želimo pobjedničku poziciju i novi smjer za Hrvatsku

Varaždinske vijesti | 21.12.2023. u 19:41h | Objavljeno u Aktualno

Županijska organizacija SDP-a Varaždinske županije organizirala je u četvrtak tradicionalni predblagdanski susret s novinarima.

Uz predsjednicu županijske organizacije SDP-a Barbaru Antolić Vupora, prisustvovali su i njen zamjenik Željko Posavec, potpredsjednici Luka Zrinski i Mario Klapša, predsjednik varaždinske gradske organizacije SDP-a Miroslav Marković i predsjednik Foruma mladih SDP-a Hrvatske Lovro Lukavečki.

sdp_varazdin_21122023_3.jpg

Barbara Antolić Vupora ovom je prilikom ukratko rezimirala godinu na izmaku.

- SDP je u Varaždinskoj županiji politička opcija koja je doista prva opozicijska stranka, i koja u gradu Varaždinu te općinama Petrijanec i Maruševec obnaša upravu na način na koji to SDP zna. Mislim da smo dosadašnjim rezultatima rada, prvenstveno u tim jedinicima lokalne samouprave, pokazali način na koji upravljamo. Posebno je važno istaknuti rad naše organizacije i naše političke opcije u Varaždinskoj županiji, gdje kroz Skupštinu i niz prijedloga, inicijativa, ali i kritika koje smo dali pokazujemo na koji način djelujemo - istaknula je Antolić Vupora.

- Godina koja završava i nije bilo toliko loša, završio je jedan period u ljudskoj povijesti, a to je pandemija koja nas je bila zadesila i koja je donijela neke nove, posve drugačije okolnosti koje smo prebrodili. Naučili smo raditi na drugačiji način i koristiti drugačije načine međusobnog komuniciranja. Nadamo se da se takve situacije neće ponoviti u narednoj godini - dodala je.

sdp_varazdin_21122023_4.jpg

- Blagdansko je okruženje i svima želim sretan Božić i novu godinu, a nama kao političkoj opciji želim da nam nova godina donese pobjedničku poziciju i da uspijemo sastaviti Vladu i da, u konačnici, maknemo sve one HDZ-ove trabante koji nam ulaze u naše biračko tijelo, kako bismo mi kao SDP, kao jedina prava opozicija i kao jedina stranka koja može smijeniti HDZ u upravljanju Hrvatskom, uspijemo u tome zajedno s našim biračima. Želimo Hrvatsku usmjeriti u novi smjer, lišen koruptivnih radnji i grabeža u javnim tvrtkama - poručila je Antolić Vupora, uz napomenu da će godina ispred nas biti izborna godina, koja sa sobom nosi velike i teške izazove te obaveze.

Ukazala je i važnost nepristranog novinarstva, ali i na pritiske kojima su mediji izloženi, a s njom se složio i predsjednik varaždinske gradske organizacije SDP-a Miroslav Marković, zamjenik varaždinskog gradonačelnika.

sdp_varazdin_21122023_1.jpg

- Kao zamjenik gradonačelnika, mislim da govorim u ime svih predstavnika izvršne vlasti kada kažem da znamo koliko je bitna uloga medija, vaša korektnost i objektivnost u svakodnevnom izvještavanju. Želim vam da se prije svega odmorite preko božićnih i novogodišnjih blagdana i da i dalje budete ono što jeste, neovisni i objektivni. Bez obzira koliko se nama nekad ne sviđa kako mediji izvještavaju, jer smo mi svi subjektivni u svojim malim subjektivnim životima, vi ste ti koji su naš korektiv te vam i ja želim čestit Božić i sretnu novu godinu, kao i da nam 2024. bude svima bolja. Uvijek može bolje, nadam se da neće biti gore - zaključio je Marković.

sdp_varazdin_21122023_2.jpg

sdp_varazdin_21122023_5.jpg

sdp_varazdin_21122023_6.jpg