Anđelko Stričak i Nadica Dreven Budinski Foto: VV arhiva

Anđelka Stričaka u Saboru će zamijeniti Nadica Dreven Budinski

Varaždinske vijesti | 15.6.2021. u 09:27h | Objavljeno u Aktualno

Nadica Dreven Budinski zamijenit će Anđelka Stričaka u Saboru.

- Raspravljali smo o tjednu pred nama, prvenstveno o aktivnostima u Saboru. Vladajuća većina je stabilna, u petak ćemo donijeti rebalans proračuna. Dvojica naših zastupnika izabrana su za župane, odlučili smo tko će ih zamijeniti. Nadica Dreven Budinski, predsjednica Zajednice žena „Katarina Zrinski“ HDZ Varaždinske županije, stiže na Markov trg umjesto Anđelka Stričaka, a Marin Piletić, gradonačelnik Novske, umjesto Ivana Celjaka. Šaljemo poruku jačeg uključivanja žena u politiku, ali i osvježavanja Kluba zastupnika HDZ-a - priopćili su iz HDZ-a.

Nadica Dreven Budinski je privatna poduzetnica, dopredsjednica Zajednice žena Katarina Zrinski i predsjednica Zajednice žena Katarina Zrinski Varaždinske županije. Potpredsjednica je Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije. Ujedno je i predsjednica NK Bednja Beletinec.

- Donijeli smo i odluku o unutarstranačkim izborima: trebali bi započeti 15. rujna na lokalnim razinama, a Opći sabor, s oko 2.000 izaslanika, planiramo održati u siječnju iduće godine. Ne raspuštamo, poput nekih, članstvo i niže organizacije, već ćemo kao demokratska stranka prepustiti članicama i članovima odluku jesu li zadovoljni rezultatima lokalnih izbora. Svaki naš dužnosnik na terenu morat će proći taj test. I premda nismo svugdje zadovoljni ishodom, ostaju činjenice da je HDZ slavio u čak 15 županija i u 15 od 30 najvećih gradova. Dakle, u 75% županija i 50% svih većih gradova. Mislim da to dovoljno govori o našoj snazi i uspjehu - poručio je potpredsjednik HDZ-a Branko Bačić nakon zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.