Ambasador Austrije Josef Markus Wuketich održao sastanak s Nevenom Bosiljem i Anđelkom Stričakom

| 21.9.2021. u 14:51h | Objavljeno u Aktualno

U nastupnom posjetu Gradu Varaždinu i Varaždinskoj županiji danas je boravio veleposlanik Republike Austrije u Republici Hrvatskoj Nj. E. Josef Markus Wuketich u pratnji direktorice vanjskotrgovinskog ureda Sonje Holocher-Ertl. 

U Gradskoj vijećnici Grada Varaždina tom je prigodom održan službeni zajednički prijem gradonačelnika Grada Varaždina Nevena Bosilja i župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka te ujedno i radni sastanak na kome se raspravljalo o intenziviranju gospodarske suradnje Grada Varaždina i Varaždinske županije s Republikom Austrijom kao i o mogućnostima suradnje na području  obrazovanja, sporta i kulture.

- Grad Varaždin ima veliki prostor za suradnju s Republikom Austrijom te se već sada na području Grada Varaždina i Varaždinske županije nalazi više od 25 tvrtki u austrijskom vlasništvu te će Grad učiniti sve da se ta već dobra suradnja još više intenzivira i ojača - istaknuo je gradonačelnik Neven Bosilj.

Veleposlanik Republike Austrije Nj. E. Josef Markus Wuketich izrazio je veliko zadovoljstvo što je u posjeti Gradu Varaždinu i Varaždinskoj županiji te pohvalio odličnu suradnju Hrvatske i Austrije što je vidljivo i po broju austrijskih tvrtki kćeri u Gradu Varaždinu i u Varaždinskoj županiji  te naglasio kako je danas na radnom sastanku bilo najviše razgovora na temu kako produbiti vrlo uspješnu gospodarsku suradnju s Gradom Varaždinom i Varaždinskom županijom.

get_hi_media_2.jpg