Akcija "Alkohol": Pojačani nadzor ovog vikenda u Varaždinu, Ludbregu i Novom Marofu Foto: Ilustracija

Akcija "Alkohol": Pojačani nadzor ovog vikenda u Varaždinu, Ludbregu i Novom Marofu

Varaždinske vijesti | 14.2.2020. u 19:38h | Objavljeno u Aktualno

Jučer, 13. veljače od 8 do 14 sati, policijski službenici Policijske uprave varaždinske, proveli su operativnu akciju „Nadzor teretnih automobila i autobusa“.

Tijekom akcije kontrolirano je 34 teretnih vozila i 2 autobusa, obavjljena su 3 tehnička pregleda vozila na cesti te je utvrđeno ukupno 17 prekršaja prema ciljanim kategorijama vozila i 6 prekršaja ostalih sudionika u prometu.

Povodom predstojećeg vikenda, policijski službenici Policijske uprave varaždinske pojačano će nadzirati promet svih sudionika u prometu, a na području Postaje prometne policije Varaždin te policijskih postaja Ludbreg i Novi Marof, provodit će se i akcija „Alkohol“, u sklopu koje će se svi vozači pojačano kontrolirati na prisutnost alkohola i droga za vrijeme vožnje.

Sudionici u prometu se mole da poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnju pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojaseva.

Također mole sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa doprinesu višoj razini sigurnosti u našoj Županiji.