Zaraženi prekršio samoizolaciju i otišao u kafić, i još bez maske Foto: Ilustracija

Zaraženi prekršio samoizolaciju i otišao u kafić, i još bez maske

VV | 2.11.2020. u 11:16h | Objavljeno u Aktualno

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su u subotu, 31. listopada oko 10.30 sati, dojavu da muškarac starosti 47 godina, kao COVID-19 pozitivna osoba, krši mjeru samoizolacije i liječenja u kući.

Postupajući po dojavi, policijski su službenici oko 11 sati, zatekli navedenog u jednom ugostiteljskom objektu u Varaždinu, nakon čega je sanitetskim prijevozom Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, prevezen na adresu boravišta.

Kako je utvrđeno, isti je, bez korištenja zaštitne maske, u ugostiteljskom objektu bio u kontaktu s tri osobe, a prije toga sa više djelatnika jedne zdravstvene ustanove. O navedenom je događaju izvještena Epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije, radi poduzimanja mjera i radnji iz njihovog djelokruga rada.

Po dovršetku mjere samoizolacije, policijski će službenici u konzultaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Varaždinu, nad 47-godišnjakom provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Širenje i prenošenje zaraznih bolesti.