Nikola Šafarić: Iako smo ostali bez petorice igrača u trećem smo krugu osvojili najviše bodova

| 25.3.2024. u 16:00h | Objavljeno u Sport

Stanku u prvenstvu, zbog obveza hrvatske reprezentacije, nogometaši Varaždina iskoristili su za treninge i odigravanje prijateljske utakmice u petak u Rogaškoj Slatini sa sastavom Rogaške, osmoplasiranom momčadi slovenskog prvenstva. Utakmica je završila pobjedom Varaždina 1:0.

Momčad je na pauzu otišla u dobrom ozračju, s obzirom na to da je u posljednjoj utakmici trećeg kruga prvenstva Varaždin pobijedio Osijek na Opus Areni 1:0, golom Leona Belcara u 12. minuti.

- Svi u klubu vjerovali smo da u Osijeku možemo ostvariti dobar rezultat, što smo i uspjeli. U prijašnjim utakmicama s jakim suparnicima pokazali smo da se sa svima možemo nositi. Mogli smo izvući i bolje rezultate u nadmetanjima s Hajdukom, Rijekom i Dinamom, ali nismo, zbog spleta okolnosti, međutim, dobro smo igrali i znali smo da nam se to negdje mora vratiti. U Osijeku smo odigrali odličnu utakmicu, treći krug prvenstva završili s pobjedom i na pauzu smo otišli u dobrom raspoloženju te jedva čekamo nastavak prvenstva - rekao je sportski direktor i trener Varaždina Nikola Šafarić.

U trenažnom procesu nema sve igrače, točnije radi se bez osmorice reprezentativaca.

- Dobro bi nam došlo da smo svi na okupu, da se osvježimo i dobro pripremimo za posljednji krug prvenstva, ali s druge strane možemo biti ponosni što imamo osam reprezentativaca u seniorskoj momčadi. Cilj je da stvaramo igrače i plasiramo ih na tržište jer klub živi od prodaje igrača - naglasio je Šafarić.

Opširnije čitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti....