Nadmoćna pobjeda košarkaša KK Sjever American Dollar u 3. kolu lige Sjever U13 Foto: KK Sjever American Dollar

Nadmoćna pobjeda košarkaša KK Sjever American Dollar u 3. kolu lige Sjever U13

Varaždinske vijesti | 24.12.2018. u 07:00h | Objavljeno u Sport

U nedjelju, 23. prosinca košarkaši KK Sjever American Dollar odigrali su drugu utakmicu u sklopu regionalne lige Sjever U13 s ekipom košarkaškog kluba Međimurje Boys. Nakon početnog poraza od Međimurja, mladi košarkaši u gostima su ostvarili pobjedu s rezultatom od 20:70.

Košarkaški klub KK Sjever American Dollar u samo tri godine djelovanja okupio je oko 200 članova, učenika osnovnih škola te provodi treninge u čak 12 škola diljem Varaždinske županije. Kako bi najmlađi članovi uspješno savladali prve košarkaške korake i elemente košarke, a oni napredniji postali pravi igrači i natjecatelji, školu košarke i treninge održavaju treneri s dugogodišnjim iskustvom u svijetu košarke.

- Iako su dosad članovi kluba svoje vještine i sposobnosti mogli pokazati u sklopu Male košarkaške lige, od ove godine učenici šestih i sedmih razreda natječu se u međužupanijskoj ligi dječaka do 13 godina – rekao je predsjednik kluba Petar Zajec.

Osim mlađih skupina, klub KK Sjever American Dollar od ove godine osnovao je i seniorsku ekipu koja se natječe u trećoj hrvatskoj ligi Sjever te se trenutno nalazi na 4. mjestu u ukupnom poretku.

kk_sjever_american_dollar_01.jpg

kk_sjever_american_dollar_02.jpg

kk_sjever_american_dollar_03.jpg

kk_sjever_american_dollar_04.jpg