KK Vindija trenutno zauzima šesto mjesto u 4. Košarkaškoj ligi Foto: KK Vindija

Košarkaši Vindije pobijedili s uvjerljivih 42 razlike na gostovanju kod Vinice

| 28.2.2018. u 18:18h | Objavljeno u Sport

Proteklo 16. kolo 4. Košarkaške lige donijelo je košarkašima Vindije gostovanje kod Vinice i laganu pobjedu od 42 razlike (80:38). Bila je to utakmica koja je jedino na početku napravila konfuziju iz razloga zonske obrane domaćina. Nakon prilagodbe i podizanja agresivnosti, dolazilo se do lakih koševa. Ulaskom u igru Šanteka dobilo se na agresivnosti i tečnosti u oba smjera te se došlo do laganih koševa.

- Kada se naš najbolji igrač Bađun priključio svojom energijom i egzekucijom, utakmica je bila odlučena. Kada je utakmica u ranoj fazi riješena, onda trebamo dobiti nešto iz te utakmice, ili se uvježbavati napadački za ono što slijedi ili dati priliku igračima koji manje ili uopće ne igraju. Ja sam se odlučio za ovu drugu varijantu, priliku su dobili svi igrači i to više od 10 minuta - rekao je trener KK Vindije, Dražen Cesar.

Najbolji strijelci za KK Vindiju su bili Mihael Bađun s 27 koševa, D. Šantek sa 17 i K. Kuparić sa 14 koševa. Ovo je četvrta utakmica KK Vindije u drugom dijelu prvenstva uz polovičan uspjeh, pobjedama nad Vinicom i Dubrovčanom te porazima nad Rudarom i D. Kraljevcom.

- Obje utakmice su izgubljene na loptu-dvije, što u sadašnjem sagledavanju situacije igrače dodatno rastužuje, ali je dugoročna dobit, uzevši u obzir mladost igrača to je dragocjeno stjecanje iskustva, dobar zalog za budućnost. Budući da smo ekipa koja je više obrambeno orijentirana, u ove četiri utakmice primili smo u prosjeku 56 koševa, što je dobar podatak da taj dio idemo popravljati. Stvari koje moramo popraviti je napadačka igra na pozicioni napad - zaklučio je Cesar.

KK Vindija je trenutno šesta ekipa u prvenstvu sa osam pobjeda i sedam poraza. Slijedeće kolo varaždinska ekipa je gost Lepoglavi u subotu, 3. ožujka, u 18 sati.