Kajak kanu klub Varteks organizirao 19. Varaždinski kajak kanu maraton

| 8.10.2023. u 11:50h | Objavljeno u Sport

Kajak kanu klub Varteks organizirao je 19. Varaždinski kajak kanu maraton održan na starom koritu rijeke Drave od mjesta Svibovec do kolnog mosta na rijeci Dravi na stazi dužine 10 kilometara, a kadeti su se natjecali na stazi dužine 1,5 kilometar.

Nastupilo je 58 posada iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Prva mjesta od Varaždinaca osvojili su u konkurenciji kajaka jednosjeda polaznik škole kajaka Borna Valjak, kod mlađih kadetkinja Luna Šafran, kod mlađih kadeta Domagoj Cerovečki, kod kadetkinja Hana Valjak, u turističkom kajaku Damir Staneković, te u turističkom kanu dvosjedu Darko Tomašek i Igor Krajcar.

Drugo mjesto osvojio je u kajaku jednosjedu polaznik škole kajaka Andrija Novak, među mlađim kadetkinjama Dina Stanković, mlađi kadet Domagoj Kracik, senior Emil Milihram, u turističkom kajaku, Nikola Novak,u kanu dvosjedu, posada Robert i Patrik Rauš, te posada Marko i Filip Staneković u turističkom kanu dvosjedu.

Treće mjesto osvojio je u kajaku jednosjedu kod kadeta Marin Bjeliš i u kanu jednosjedu Danijel Mijatović.

U kajaku kod kadeta nastupio je Neo Vugrek koji se plasirao na 4. mjesto, Viktor Žmegač bio je 5., a Matija Novak 6. Senior Goran Vugrek plasirao se na 5. mjesto u kajaku jednosjedu, dok se kod veterana u kajaku Dino Šimek plasirao na 4. mjesto, Michel Ivić bio je 5., a Aleksandar Brkušanin 7.