Fotografija laureata s prošlogodišnje svečanosti

Do 11. siječnja traje glasovanje za najbolje sportaše i klubove grada Varaždina u 2017.

| 3.1.2018. u 14:46h | Objavljeno u Sport

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina i ove godine organizator je 55. Proglašenja najboljih sportaša Grada Varaždina u okviru kojeg će se najboljim sportašicama, sportašima, sportskim kolektivima i sportskim djelatnicima na svečanosti  koja će se održati u ponedjeljak, 29. siječnja 2018. godine u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu, uručiti nagrade i priznanja.

Nakon pristiglih kandidatura od klubova po pojedinim kategorijama, iz Zajednice su danas članovima Stručne prosudbene komisije, poslali obrasce za bodovanje sportaša i sportskih kolektiva.

Članovi Komisije glasovat će za one sportaše i klubove za koje smatraju da su postigli najzapaženije rezultate u 2017. godini, a svoje glasačke listiće trebaju dostaviti Zajednici do s 11. siječnja ove godine do 12 sati.

Za najbolji sportašicu kandidirane su najbolja sportašica Varaždina za 2016. godinu streljačica Tanja Perec, atletičarka Kristina Dudek, karatistica Elma Garibović, savate borac Marija Kosi, rukometašica Ines Domjan, stolnotenisačica Petra Petek i plivačica Martina Štefinec.

Za sportaša godine nominirani su aktualni najbolji sportaš Grada karatist Enes Garibović, stolnotenisač Ronald Ređep, sportski ribolovac Kristijan Kosmačin i atletičar Gabrijel Stojanović.

U konkurenciji za najbolju žensku ekipu su Stolnoteniski klub Varaždin i Ženski rukometni klub Koka, a za najbolju mušku ekipu predloženi su  Hrvački klub Vindija, Atletski klub Varaždin, Športsko ribolovni klub Varaždin i Stolnoteniski klub Starr.

Za najbolje sportaše i klubove osoba s invaliditetom kandidiraju plivač Karlo Rajković, Igor Kolarić iz Varaždinskog sportskog saveza gluhih, ribolovac Ivica-Bonino Hasan i Željko Habunek iz Pikado kluba osoba s invaliditetom Varaždin, Božica Novosel iz Pikado kluba osoba s invaliditetom Varaždin i Vida Puškadija iz Varaždinskog športskog saveza gluhih. 

U konkurenciji su i muške ekipe Boćarskog klub cerebralne i dječje paralize Varaždin, Kuglačkog klub gluhih Varaždin i Pikado kluba osoba s invaliditetom Varaždin, odnosno ženska ekipa Pikado kluba osoba s invaliditetom Varaždin.

Kandidati za nade varaždinskog sporta su kod djevojaka ritmičarka Tamara Artić, kajakašica Katja Bengeri, tenisačice Rebeka Cindrić i Lara Hraščanec, stolnotenisačica Tena Kovaček, streličarka Amanda Mlinarić, Antonia Sokolić iz savatea, tenisačica Nika Svetec, plivačica Martina Štefinec, kajakašica Maja Štimac i atletičarka Franja Želimorski.

Kod muških kandidati su kajakaš Roko Bengeri, Patrik Grđan iz savatea, tenisač Maks Kostić Ferček, streličar Alen Remar, Luka Sakač iz savatea, atletičar David Šalamon, rukometaš Matija Špikić, bejzbolaš Petar Žalac i gimnastičar Mateo Žugec.