Dean Pokos prvak Hrvatske u klasičnom pikadu

| 19.5.2022. u 09:33h | Objavljeno u Sport

U prostorijama Billiards Club 8 Ball u zagrebačkim Sesvetama, održalo se 3. pojedinačno prvenstvo Hrvatske u klasičnom pikadu za seniore i seniorke.

Snage je odmjerilo 40 natjecatelja u muškoj konkurenciji i 10 natjecateljica u ženskoj , koji su se kvalificirali na završnicu putem regionalnih turnira.

Od igrača iz Pikado saveza Varaždinske regije nastupali su Damir Vuković, Kristijan Sitar, Dean Pokos i Luka Novak. Kristijan Sitar nije prošao u natjecanju kroz skupine, dok su se u nastavak turnira plasirali Luka Novak, Damir Vuković i Dean Pokos.

Luka Novak je u prvom kolu izgubio od Marka Vareškića 3-2, dok je Damir Vuković upisao pobjedu protiv Ivana Tošića 3-0, te poraz od Slavena Kovačevića 4-2.

Dean Pokos je nakon prolaska skupine s pobjedama išao sve do finala i konačne pobjede. Redom je pobijedio Zorana Kesera 3-0, Marijana Milušića 4-2, Ante Šuštića 5-3, Marka Janjića 7-2, te u samom finalu reprezentativca Ivicu Cavrića rezultatom 9-8, nakon što je uhvatio zaostatak od 1-5.

Ovom pobjedom zaslužio je titulu prvaka Hrvatske u klasičnom pikadu. Treće mjesto osvojio je Dragutin Pečnjak pobjedom protiv Marka Janjića.