DRAMA U NEDELIŠĆU Policija usred noći tragala za muškarcem s jurišnom puškom

vv | 3.5.2024. u 10:16h | Objavljeno u Crna kronika

Jučer, 2. svibnja oko 2 sata nakon ponoći u Nedelišću, Štamparskoj ulici, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec, prilikom službenog postupanja prema drugoj osobi uočili su nepoznatog muškarca s puškom u ruci, ali su ga odmah potom zbog mraka izgubili iz vida.

U kratkom vremenu oformljen je tim policijskih službenika Interventne jedinice policije i dr. policijskih službenika koji su krenuli u potragu. Nešto prije 3 sata u Uskoj ulici, kroz prozor jedne od obiteljskih kuća, na ulicu je iskočio muškarac s puškom u ruci te prijeteći uzviknuo prema policijskim službenicima. Ujedno, muškarac je prema njima okrenuo pušku te ju pritom repetirao.

Odvažnom i nadasve prisebnom reakcijom policijski službenici uspjeli su uz primjenu sredstava prisile svladati muškarca te ga uhititi i privesti u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje. Provjerom identiteta utvrđeno je kako se radi o 28-godišnjaku.

Očevidom s mjesta događaja izuzeta je Airsoft puška, model M4 A1 Carabine, kalibra 6 mm. Radi se o iznimno kvalitetnoj replici američke jurišne puške koja je posebno prilagođenoj bliskoj borbi i borbi unutar objekata. Takva puška svojim vanjskim izgledom nimalo ne odudara od originala.

Ističemo, kako su policijski službenici u iznimno složenoj i zahtjevnoj situaciji, sukladno načelu razmjernosti, prema napadaču primijenili najblaže sredstvo prisile te time postigli cilj postupanja. Najvažnije od svega, osigurali su da u opisanom događaju nitko nije stradao.
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 28-godišnjakom utvrđeno kako je počinio kazneno djelo napada na službenu osobu te je uz podnijetu kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske - poručuju iz PU Međimurske.