Aktualni Varteks slavio u revijalnoj utakmici u Jalkovcu

| 26.5.2016. u 00:13h | Objavljeno u Sport

Utakmicom Mladih (aktualna momčad međužupanijskog ligaša NK Varteksa) i Starih (igrači koji su u proteklih pet godina branili boje ovoga kluba) počeo je „Varteksov tjedan“, ciklus nogometnih događanja kojim NK Varteks i građanska inicijativa "ZA Varteks" zajednički obilježavaju 5 godina NK Varteksa (osnovanog 29. svibnja 2011. godine), ali i 85 godina od osnutka kluba koji je proslavio Varaždin kao grad nogometa i u Hrvatskoj i u Europi, kultnog NK Varteksa (osnovanog 3. lipnja 1931. godine).

U utakmici potpuno nevažnog ishoda, utakmici u kojoj je jedino važno bilo istrčati i zabaviti se zaigrala su čak 34-orica igrača, predvođena poznatim imenima na trenerskim klupama – Mlade je vodio aktualni trener Varteksa Krunoslav Beli, Stare pak povratnik iz Saudijske Arabije, trener koji je još jesenas bio na klupi Bumbara, Zoran Kastel.

Bilo je lijepih poteza, bilo je vica, smijeha, dobrog raspoloženja, bilo je i „iznenađujućih“ taktičkih poteza (zamjena Drevena i Vukmana na poluvremenu – Saša je zaigrao, Neven stao među vratnice). Spomenimo ipak i rezultat, bilo je 3:0 za aktualni Varteks, za Mlade su strijelci bili Nikola Korenić (prinova iz Radoboja), baš spomenuti Saša Dreven i Matija Cvetko.
 
 U nedjelju, na sam rođendan (29. svibnja) na redu je redovno kolo protiv Međimurca iz Dunjkovca/Pretetinca, a onda u srijedu – 1. lipnja – slijedi glavni spektakl na stadionu Varteksa. Varteks danas protiv Varteksa „svih vremena“. Desetak zvučnih imena već je najavilo dolazak…