Leverić na tribini o trećoj životnoj dobi: U županiji nema pomaka, možemo očekivati nove posebne savjetnike Foto: HNS Varaždinske županije

Leverić na tribini o trećoj životnoj dobi: U županiji nema pomaka, možemo očekivati nove posebne savjetnike

Varaždinske vijesti | 14.5.2018. u 11:44h | Objavljeno u Aktualno

Ženska inicijativa HNS-a Podružnice Lepoglava organizirala je u petak, 11. svibnja, javnu tribinu “Kako pomoći osobama treće životne dobi - dostojanstveno stariti". Gost-predavač tribine bila je prof. Tamara Ljubić.

Predsjednica ŽI Lepoglava Marija Ribić otvorila je tribinu i zahvalila svima koji su se odazvali te time dali potporu nastojanjima za dostojanstveni i kvalitetni život osobama treće životne dobi. Tamara Ljubić govorila je o iskustvima u radu s osobama treće životne dobi, njihovom načinu poimanja života, te trenutnoj situaciju na koji način je osigurana briga i kvaliteta života osoba treće životne dobi, a i na koji način se trenutna situacija može poboljšati.

Uz okupljene zainteresirane građane s područja grada Lepoglave, tribini su prisustvovali i predsjednik ŽO HNS-a Varaždinske županije Alen Leverić, potpredsjednik i gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić, tajnik ŽO HNS-a Zlatan Mošmondor, predsjednica ŽI HNS-a županijske organizacije Anita Rep, potpredsjednica Andreja Blazinarić, član predsjedništva ŽO HNS-a Enriko Parlaj, kao i predsjednik podružnice HNS-a Lepoglava Milan Pavleković.

- Hrvatska je svrstana u 4. skupinu država Europe s vrlo starom populacijom, jer je udio starijih osoba od 65 godina prema posljednjem Popisu stanovništva vise od 15.6 posto. Upravo ti pokazatelji govore da se treba više ulagati u osiguravanje kvalitetnog života starijih ljudi. Varaždinska županija donijela je 2014. godine “Socijalni plan 2014-2020” te očekujemo da će se po tom planu nastaviti raditi istim intenzitetom kojim je radio i prošli župan Predrag Štromar. U ovih posljednjih godinu dana pomaci nisu vidljivi, pa sigurno možemo očekivati dodatna zapošljavanja posebnih (specijalnih)savjetnika/posebnih (specijalnih) savjetnica. I za kraj citirat ću jednu rečenicu s prezentacije “Starost je doba mudrosti i zrele ljubavi” – istaknuo je Leverić.

lepoglava_hns_tribina_01.jpg

lepoglava_hns_tribina_02.jpg

lepoglava_hns_tribina_03.jpg