Na Svjetskom prvenstvu robotičara dva zlatna tima iz Hrvatske – u jednom i učenik VI. OŠ Varaždin

vv / školski portal | 23.6.2018. u 16:13h | Objavljeno u Društvo

Hrvatska se kući vratila s dvije zlatne medalje sa Svjetskog prvenstva mladih robotičara  ROBOCUP 2018., koje je u kanadskom Montrealu okupilo oko 4.000 predstavnika iz 35 zemalja.

Hrvatsku je zastupalo sedam ekipa, a zlato je u kategoriji Rescue Maze osvojila  Ekipa Školska knjiga CRO team koju čine Janko PRIBIČEVIĆ i Juraj KOLARIĆ, učenik VI OŠ Varaždin, a mentor im je Zoran PRIBIČEVIĆ. Zlato je u kategoriji Rescue Simulation osvojila ekipa Gebruder Weiss CRO team  koju čine Marko PONGRAC, Adi JUSUPOVIĆ, Martin VOLAREVIĆ  i Martin PEČEK s mentorom Jelkom HRNJIĆ.

-Realno, bili smo sjajno pripremljeni. Očekivali smo još medalja jer smo bili jako dobri u svim kategorijama i nestrpljivo čekali proglašenje. Na žalost, brončane medalje su nam izmakle,  kako se ono kaže, 'za dlaku'. Uvijek puno očekujemo u kategoriji Rescue Line jer naši učenici puno rade, ali ove godine nismo bili dobri .... postavljene su staze bile teške i puno je  toga bilo mimo sada napisanih pravila rekao je za Školski portal nacionalni predstavnik Ivica Kolarić, naglašavajući da za kategoriju On Stage treba imati  znatno više financijskih sredstava jer tu su sudjelovali čak i humanoidni roboti.

Označeno u