Ivanec: Moderan punkt za bicikliste kod izvora Žgano vino

vv | 15.4.2024. u 10:00h | Objavljeno u Našim krajem

Kod izvorišta Žgano vino na Ivančici dovršeno je uređenje novog cikloturističkog punkta, na kome svim biciklistima na raspolaganju stoji suvremena oprema i uređena biciklistička infrastruktura.

Projekt je realizirala Turistička zajednica Grada Ivanca, a pod vodstvom njena predsjednika Borisa Jagetića Daraboša novi su punkt prvi obišli gradonačelnik Milorad Batinić sa svojim zamjenikom Markom Friščićem, a pridružio se i Davor Galić, voditelj RJ Održavanje i gradnja Ivkoma d.d., koji je izveo radove.

Punkt na Žganom vinu opremljen je solarnim servisnim stupom s USB priključkom, LED rasvjetom i solarnim panelom, a unutar stupa nalazi se osnovni alat za popravak bicikala i pumpa za gume. Podignute su i tri jednostavne rampe za bicikle, a sagrađena je i lijepa drvena nadstrešnica pod kojom su klupe i stolovi, za predah i odmor biciklista, ali i svih planinara i izletnika. Na nadstrešnici je istaknuta i interpretacijska ploča s nizom servisnih informacija i kontakata o svemu onome što bi moglo zainteresirati posjetitelje.

Podsjećamo, prvi cikloturistički punkt uređen je u Ivancu, kod ulaza u gradski park, a s uređivanjem novih nastavlja se i dalje.

- Grad Ivanec jedina je sredina na području cijele Varaždinske županije koja na ovakav moderan način uređuje prihvatnu infrastrukturu za ovu kategoriju turista. Uređenje sljedećeg punkta najavljujem na vrhu Ivančice, a nakon toga i kod vodenice u Margečanu, kod EtnokućeBedenec, kod hotela Orion na Horvatskom te u Salinovcu – poručio je Jagetić Daraboš.

-Uređenjem suvremenih ciklo punktova, Grad Ivanec koristi svoje položajne i prirodne prednosti kako bi biciklistički turizam na najbolji način inkorporirao u Ivanečku cikloturističku rutu te posjetiteljima omogućio jedan sasvim drukčiji doživljaj Ivanca – Planinarskog grada – zaključio je Batinić.

Sredstva za uređenje ciklo punktova osiguranasu temeljem uspješne prijave TZ-a na javni poziv HTZ-a, a projekt pomažu i Grad Ivanec te TZ iz vlastitih sredstava.

Galerija slika