Međunarodno natjecanje puhača Varaždin Woodwind&Brass završilo podjelom nagrada i koncertom Foto: Glazbena škola Varaždin

Međunarodno natjecanje puhača Varaždin Woodwind&Brass završilo podjelom nagrada i koncertom

Varaždinske vijesti | 20.4.2019. u 10:55h | Objavljeno u Društvo

Ove godine Glazbena škola u Varaždinu ugostila je 600-tinjak mladih glazbenika puhača koji su svoje znanje i talent predstavili žiriju na Međunarodnom natjecanju puhača Varaždin Woodwind & Brass i Woodwind & Brass Grand Prix. Deset dana zvukovi puhačkih instrumenata odjekivali su prostorima Glazbene škole i Varaždinom sve do kasno u noć.

Završnim koncertom i svečanom dodjelom nagrada završilo je 4. Međunarodno natjecanje puhača. Na završnom koncertu mnogobrojna je publika još jednom dobila priliku čuti najbolju glazbu drvenih i limenih puhača prema ocjenama međunarodnog žirija, koji su ova četiri ponajbolja kandidata natjecanja odabrali između 600 kandidata iz devet zemalja.

Svakodnevno smo tako mogli uživati u nastupima najboljih mladih trubača, flautista, tubista, klarinetista, oboista, rogista, trombonista, fagotista, saksofonista i svirača eufonija koji su se od 8. do 17. travnja natjecali u Glazbenoj školi u Varaždinu. Laureat natjecanja Jan Mojzeš svojom je virtuoznošću na trubi na koncertu pokazao zašto ga je međunarodni žiri nesumnjivih pedagoških i izvođačkih autoriteta odabrao kao pobjednika natjecanja.

Dobitnici posebnih nagrada natjecali su se u Varaždin Woodwind & Brass Grand Prix kategoriji koja je namijenjena umjetnicima od 15 do 35 godine starosti. Matej Štih na trombonu i Iva Primorac na flauti dobitnici su treće i druge nagrade, dok je flautistici Katarini Slavkovskoj iz Slovačke pripala prva nagrada Grand Prix djela natjecanja.

Sjajnom organizacijom ovog međunarodnog natjecanja Glazbena škola u Varaždinu još jednom je potvrdila svoj status jedne od najboljih glazbenih škola u Hrvatskoj i opravdala svoju 190. godišnju tradiciju.

Woodwind_and_Brass_zavrsni_koncert_15.JPG

Woodwind_and_Brass_zavrsni_koncert_22.JPG

Woodwind_and_Brass_zavrsni_koncert_11.JPG

Woodwind_and_Brass_zavrsni_koncert_1.JPG

Woodwind_and_Brass_zavrsni_koncert_30.JPG

Woodwind_and_Brass_zavrsni_koncert_37.JPG

Woodwind_and_Brass_zavrsni_koncert_42.JPG

Woodwind_and_Brass_zavrsni_koncert_47.JPG

Woodwind_and_Brass_zavrsni_koncert_50.JPG

Woodwind_and_Brass_zavrsni_koncert_52.JPG