Lucija Stilinović: “Svirati na pozornici neopisivo je dobar osjećaj”

| 26.9.2016. u 17:27h | Objavljeno u Društvo

– Sviranje flaute moj je način života. Svakodnevno sviram po nekoliko sati, jer je to kao i treniranje nekog sporta. To radim i zato što to volim. Sviranje flaute osjećam kao svoj životni poziv – kaže nam mlada flaustistica Lucija Stilinović, simpatična djevojka iz Varaždina, koja već osvaja pozornice klasične glazbe u svijetu.

Kao pobjednica “British Flute Society” natjecanja, koje je održano u veljači 2016. godine, dobila je alt flautu, ali i priliku za nastup na eminentnom trodnevnom festivalu u Londonu, što je, kako sama kaže, ostvarenje snova svakoga mladoga glazbenika u usponu.

– Dobila sam priliku sudjelovati kao izvođač na trodnevnom festivalu “The London Flute Festival” u kolovozu ove godine. Koncert je održan u prekrasnoj dvorani u centru Londona, na trgu St. John Smith, i to pred mnogobrojnom publikom. Ne mogu opisati osjećaj koji me obuzeo taj tren. Pozornica je bila “moja”, reflektori su bili uprti u mene i sa smješkom na licu pijanistica Helen Crayford čekala je moj znak za početak sviranja. Bio je to doista divan osjećaj, koji je vrlo teško opisati – prisjeća se Lucija svog nastupa na festivalu u društvu svjetskih eminentnih flautista i profesora kao što su Denis Bouriakov, William Bennett i Emily Beynon.

Opširnije pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti...