U Galerijskom centru večeras otvorenje izložbe "Babel, we are not mad with you"

N.L./VV | 16.3.2017. u 13:42h | Objavljeno u Društvo

Babel, we are not mad with you“ naziv je izložbe Ivane Ožetski, koja će biti otvorena u Galerijskom centru Varaždin (GCV) u četvrtak 16. ožujka u 19 sati.

Babilon kao metafora nerazumijevanja tema je kojom Ivana Ožetski nastoji opisati vlastitu impresiju različitim jezicima, pismima i tipografijama, ali isto tako implicirati umijeće prepoznavanja, biblijsku aroganciju razumijevanja, u kojoj na polju nepoznatog prepoznaje i obilježava bliske riječi i pojmove umjetničkih govora. Činjenica je da Ivana Ožetski ne govori sve jezike koji su predmet njezine fascinacije. Prije svega, nju zanima jezik umjetnosti koji je iz polja vizualnog preveden u vlastitu sjenu na polju verbalnog.

(iz predgovora Draženke Jalšić Ernečić)

IVANA OŽETSKI (Zagreb, 1971)

1998. diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, nastavnički odjel, smjer slikarstvo, u klasi prof. Eugena Kokota.

2016. dovršila poslijediplomski studij slikarstva i videa na Akademiji za likovnu umetnost in oblikovanje u Ljubljani, s magistarskom temom "Sjena i njezina boja" (mentori: doc.mag. Ksenija Čerče, prof. dr. Jure Mikuž)

Kao vanjski suradnik različitih produkcijskih kuća bavila se scenografijom i ilustracijama. Sudjelovala u izradi nekoliko dokumentarnih i igrano-dokumentarnih filmova, serija i TV emisija.

Članica je HDLU-a i HZSU-a. Do sada izlagala na 30-tak samostalnih i oko 50 skupnih, likovnih i multimedijalnih izložbi.

2011. boravila u Rondo Studio Graz, na tromjesečnom rezidencijalnom boravku, gdje je započela projekt "Babel we are not mad with You" .