ŽENE ZA ŽENU Motivacijski susret poduzetnica uz Mini biznis sajam, savjete, story telling i još mnogo toga

VV | 29.2.2024. u 14:10h | Objavljeno u Društvo
Drugi po redu motivacijski susret poduzetnih i kreativnih žena bit će fokusiran na umrežavanje, podršku i međusobnu inspiraciju.

Ove subote, 2. ožujka, u Park boutique Hotelu Varaždin održava se konferencija "Žene za ženu", s početkom u 10 sati. Još jedan susret poduzetnih i kreativnih žena iz nekoliko hrvatskih županija odlična je prilika, najavljuju organizatorice iz inicijative Žena za Ženu, za međusobno umrežavanje i razvoj ženskog poduzetništva u Hrvatskoj.

Što nude i same traže

- Razgovarat ćemo o osnovama organizacije vremena, brizi za mentalno zdravlje i vlastitoj vrijednosti, story tellingu za žene i motivacijama za rad na sebi - naglašava Jasenka Čerin iz inicijative Žene za Ženu dodajući da će ovogodišnji događaj biti više neformalnog karaktera, uz okrjepu (brunch) i s ciljem boljeg upoznavanja sudionica te prilike da same biraju sugovornice i teme razgovora, kako i  sugerira sam naziv „Poveži se – umreži se“.

Susret započinje okupljanjem i upoznavanjem u 10 sati, nastavlja se zdravicom za sjajan početak godine. Slijedi prvi dio Mini biznis sajma, na kojemu će se predstaviti pametna poslovna rješenja prisutnih poduzetnica. Poduzetnice će potom razmijeniti Imam/Trebam kartice, na kojima će napisati što nude i same traže, a ostale im sudionice u tome mogu pomoći ili sugerirati preporuke. Događaj se nastavlja drugim dijelom Mini biznis sajma, podjelom kartica za organizaciju vremena i postavljanje prioriteta te najavom mjesečnih događaja i radionica u organizaciji inicijative Žene za Ženu. Iako je promijenjen koncept događaja pa ove godine neće biti panel rasprava, to ne znači da neće biti radnog dijela, ali ovoga puta u ležernijem okruženju.

- Zajednica koju smo stvorile povezala je više od 200 žena tijekom 50-ak radionica, organiziranih kroz prošlu godinu. Stvorile smo zajednicu u koju si pozvana ako si poduzetna i kreativna žena, bilo da si negdje zaposlena ili si sama sebi šefica. Ako si ambiciozna i željna napretka u privatnom i poslovnom smislu, ovo je mjesto za tebe – ističe Maja Bilušić iz inicijative. Marijana Mikulić Škrinjar naglašava da je poanta u umrežavanju, razmjeni kontakata i ideja te kako si žene u poduzetništvu mogu biti od međusobne koristi, uz savjete iz bogatog iskustva.

U društvu je puno lakše 

- Uz kupljenu ulaznicu po cijeni od 40 €, žene će ostvariti pravo na besplatno članstvo u Klubu Žene za Ženu koje je u redovnoj cijeni vrijedno dvostruko više, 80 €. Osim toga, ako povedeš pratnju, ostvaruješ super priliku! Stavi u košaricu najmanje 2 ulaznice jer tako plaćaš ulaznicu s popustom od 20 %, tj. svaka ulaznica tada iznosi 32 €! – ističe Marijana Mikulić Škrinjar, a Martina Hranj dodatno pojašnjava.

- Sustav članstva u Klubu Žene za Ženu osmišljen je kao podrška kroz radionice, edukacije, izlete i konkretnu pomoć iz područja kojima se članice bave. Puno je lakše u društvu nego sam, puno je lakše kad imaš zajednicu koja te razumije i podržava – govori Martina Hranj.

Iako vrlo uspješne u poslovnom svijetu, još si uvijek (pre)malo žena može priuštiti ući u vlastiti biznis. Cilj međusobnog umrežavanja je osnaživanje onih koje su se upustile u samostalni rad, ali i potaknuti one koje to žele, ali ne znaju, kako učiniti prvi korak. Ženska kreativnost i poduzetnički potencijal još uvijek su nedovoljno iskorišteni, ali zajedničkim se djelovanjem procesi mogu znatno ubrzati. Kako točno to izvesti, što nas čeka na tom putu i koje su vještine pritom potrebne, dio su programa na predstojećem događaju za koji možeš odmah kupiti svoju kartu na stranici Entrio.hr OVDJE.

BS-ZZZ-24_1.jpg