ZDRAVI ZUBI ZA SVE Tko su Gric i Grec i kako se peru zubi doznali mališani Dječjeg vrtića Varaždin Foto: Dječji vrtić Varaždin

ZDRAVI ZUBI ZA SVE Tko su Gric i Grec i kako se peru zubi doznali mališani Dječjeg vrtića Varaždin

VV | 12.11.2023. u 09:00h | Objavljeno u Društvo

U okviru provedbe projekta "Zdravi zubi za sve – promocija oralnog zdravlja u Varaždinskoj županiji“ liječnici dentalne medicine Doma zdravlja Varaždinske županije kroz mjesec listopad održali su radionice za promociju važnosti oralnog zdravlja u svih osam objekata Dječjeg vrtića Varaždin. Predavanja su bila izuzetno važna, kvalitetna i poticajna za našu vrtićku djecu.

image003_1.jpg

- Održavanje oralne higijene je navika koja se stječe u djetinjstvu. Roditelji imaju glavnu ulogu u održavanju zdravlja zubi djeteta kao i u formiranju stava. Kako bi te navike bile što bolje i kvalitetnije, liječnice dentalne medicine Ivana Kauf Puljević i Cmrečki Ana, na slikovit i maštovit način pristupile su radionici. Učili smo tko su Gric i Grec, zašto nastaju, kako možemo zaštiti svoje zubiće, na koji način se zubići peru, koliko ih imamo, zašto ispadaju, koliko često treba posjetiti zubara i još mnogo drugih bitnih stvari - ističu u Dječjem vrtiću Varaždin te dodaju kako oralno zdravlje djece treba shvatiti ozbiljno.

gdadfeeaa.jpg

- Briga o mliječnim zubićima je jednako bitna kao i kod trajnih zuba. Strah odlaska djece kod zubara je nešto s čime nas djeca u vrtiću redovito upoznaju, a ovim projektom i samim maštovitim pristupom, djeca su vidjela da zubari ipak nisu tako "strašni" kako često čujemo od njih. Sa djecom kod zubara treba ići polako, što znači da treba dolaziti nekoliko puta na upoznavanje i privikavanje na ordinaciju i samog liječnika. U nadi da se oslobodimo straha i naučimo nešto novo o važnosti održavanja osobne higijene, Viktorija Benčić Šestak, mag. med. techn., pomoćnica ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite Doma zdravlja i Petra Medved, mag. med. techn. zdravstvena voditeljica Dječjeg vrtića Varaždin ostvarile su kvalitetnu i poticajnu suradnju u svrhu prevencije bolesti i same edukacije te se vesele novim zajedničkim suradnjama - poručuju iz vrtića.

Galerija slika