Zajednica tehničke kulture odabrala najljepšu učeničku fotografiju za kalendar 2024.

VV | 23.12.2023. u 10:00h | Objavljeno u Društvo

I ove godine Zajednica tehničke kulture (ZTK) Varaždinske županije u suradnji sa ZTK Grada Varaždina i Društvom pedagoga tehničke kulture Varaždin raspisali su natječaj za izbor fotografija koji će se nalaziti na kalendaru za 2024. godinu.

Na natječaj su se uključili učenici osnovnih škola koji su nastupili na Županijskom natjecanju mladih tehničara iz fotografije te je time nastavljena popularizacija foto tehnike u školama. Prijavilo se 15 učenika iz OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec, Područne škole Salinovec, II. OŠ iz Varaždina i OŠ Vidovec, koji su poslali po dvije fotografije snimljene na području Varaždinske županije.

Na prigodnoj svečanosti u osnovnoj školi u Ivancu svi učenici su za svoj trud primili priznanja i prigodni poklon. Za kalendar je odabrana fotografija učenice 6. razreda OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec Jane Gotal, kojoj je mentorica učiteljica tehničke kulture Anđelka Barlek. Učenica je za nagradu dobila tablet koji će joj pomoći kod snimanja i obrade fotografija.

Nagradu je predao predsjednik Zajednice tehničke kulture Grada Varaždina i Foto kluba Sloboda Varaždin Željko Hajdinjak. Uručenju nagrade prisustvovali su pored ostalih mentorica Anđelka Barlek, ravnatelj OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec prof. Damir Jagić i tajnik Zajednica tehničke kulture Grada Varaždina i Varaždinske županije Darko Tomašek.