FOTO Učiteljice III osnovne škole Varaždin na stručnom usavršavanju u Turskoj

vv | 12.9.2023. u 09:10h | Objavljeno u Društvo

Učiteljice Željka Hutinski, Ivana Sukačić i Anja Hrain, zajedno sa socijalnom pedagoginjom Vanjom Bojanić i ravnateljicom Anicom Vragović iz III osnovne škole, imale su priliku sudjelovati na stručnom usavršavanju u Turskoj od 4. do 8. rujna 2023. godine. Ovo stručno usavršavanje ostvareno je unutar ERASMUS+ projekta pod nazivom "Our learning space: Outdoor education".

Glavni fokus ove mobilnosti u sklopu navedenog projekta bio je usmjeren na izvanučioničku nastavu u Turskoj, gdje su učitelji iz Hrvatske, Portugala i Italije, ujedno i projektni parneri u ovom projektu, istraživali kako se ona provodi i s kojim se izazovima susreću u turskom obrazovnom sustavu.

Tijekom svojeg boravka u Turskoj, sudionici su prisustvovali zanimljivim predavanjima turskih učitelja i učenika, razmjenjujući iskustva i dobivajući uvid u turski pristup obrazovanju. Ova interakcija pružila je dragocjen uvid u različite metodologije i strategije koje se primjenjuju u turskim školama.

Osim toga, u sklopu mobilnosti, sudionici su posjetili i glavni grad Turske, Ankaru, te regiju Kapadokiju, čime su imali priliku dublje upoznati kulturu i tradiciju ove prekrasne zemlje. Ovo iskustvo nije samo obogatilo njihove profesionalne vještine, već je i produbilo razumijevanje i suradnju između naših škola.

Važno je napomenuti da je ovo bila posljednja mobilnost u okviru ERASMUS+ projekta "Our learning space: Outdoor education". Učiteljice, pedagoginja i ravnateljica III osnovne škole sada će koristiti svoja nova saznanja i iskustva kako bi obogatili obrazovno iskustvo svojih učenika i unaprijedili kvalitetu nastave u III osnovnoj školi.

- Ovo stručno usavršavanje još jedan je korak prema internacionalizaciji obrazovanja i razmjeni najboljih praksi u školstvu. - poručuju iz III osnovne škole Varaždin.

Galerija slika