U nedjelju koncert na otvorenom učenika Glazbene škole i Varaždinskog komornog orkestra Foto: Glazbena škola Varaždin

U nedjelju koncert na otvorenom učenika Glazbene škole i Varaždinskog komornog orkestra

Varaždinske vijesti | 16.6.2023. u 10:26h | Objavljeno u Društvo

Učenici Glazbene škole u Varaždinu posljednji su puta nastupali uz Varaždinski komorni orkestar na Varaždinskim baroknim večerima, a ove će se nedjelje predstaviti zainteresiranoj publici u Glazbenoj školi u Varaždinu, i to ponovno uz podršku Varaždinskog komornog orkestra.

Na koncertu će biti zastupljeni gotovo svi odjeli Glazbene škole, a mladi umjetnici već s nestrpljenjem očekuju ovaj nastup.

U atriju Palače Erdödy – Patačić, na koncertu na otvorenom, predstavit će se učenici osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja Glazbene škole u Varaždinu.

Učenici svake godine imaju priliku nastupati na kraju Varaždinskih baroknih večeri uz glazbenike Varaždinskog komornog orkestra na kojem izvode stilski određen repertoar, dok je na ovom nadolazećem koncertu biranje skladbe prepušteno odabiru mentora i učenika što učenicima pričinjava izrazito veselje.

- Nastupiti uz orkestar poseban je užitak i zasigurno događaj koji se pamti za cijeli život te mi je iznimno zadovoljstvo da ćemo i ovog puta biti u mogućnosti pružiti učenicima priliku za nastup. Ove godine posebnu će čar nastupu dati nastup na otvorenom, u dvorištu naše Glazbene škole - istaknuo je ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu Davor Matačić.

Ove godine nastup učenika dio je manifestacije Festival dvorišta koje organizira Turistička zajednica Grada Varaždina, a varaždinska je Glazbena škola domaćin Padovčevom dvorištu, čiju se 150. godišnjica smrti obilježava ove godine.

Ne propustite priliku uživati u nastupu mladih talenata Glazbene škole u Varaždinu u nedjelju 18. lipnja s početkom u 20.00 sati.

U slučaju lošeg vremena koncert će se održati u Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu.

glazbena_skola_varazdin_VKO_lipanj_2.jpg