Tko su najuspješniji učitelji iz naše županije koje je uz Svjetski dan učitelja nagradio ministar Fuchs? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Tko su najuspješniji učitelji iz naše županije koje je uz Svjetski dan učitelja nagradio ministar Fuchs?

IHR/Varaždinske vijesti | 5.10.2023. u 18:00h | Objavljeno u Društvo

Uz Svjetski dan učitelja, koji se obilježava 5. listopada, Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo je ukupno 505 najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnika u školskoj godini 2022./2023. Na taj način Ministarstvo sustavno nagrađuje istaknute pojedince koji kontinurano unaprjeđuju odgojno-obrazovni sustav, a nagrade im je danas, na Svjetski dan učitelja, uručio ministar Radovan Fuchs na prigodnoj svečanosti u Zagrebu.

Među nagrađenima su i 33 nastavnika s područja Varaždinske županije.

Među nastavnicima osnovnih škola nagrađeni su Jasminka Belščak iz OŠ Petrijanec, Nikolina Gundić iz OŠ Šemovec i OŠ "Metel Ožegović" Radovan, Željka Hutinski iz III. OŠ Varaždin, Ivica Kolarić, Tea Pavičić Zajec i Tamara Ređep iz I. OŠ Varaždin, Marina Mavrek iz IV. OŠ Varaždin, Nataša Narančić i Rosana Štrocinger iz VI. OŠ Varaždin, Martina Simić Mežnarić iz OŠ "Izidora Poljaka" Višnjica, Gordana Sokol iz OŠ Tužno, Melita Brodar, Suzana Jagić, Sonja Poljak i Draženka Stančić iz OŠ "Ivana Kukuljevića Sakcinskog" Ivanec, Lea Lesar-Dolenc iz OŠ Vidovec te Gordana Lohajner iz OŠ Veliki Bukovec.

Nagrade su dobili i Lidija Bobić, Davor Brđanović, Lea Šantek i Ivana Godec-Vinceković iz Glazbene škole Varaždin, a među nastavnicima srednjih škola Ana Detoni i Mateja Rusak iz Srednje strukovne škole Varaždin, Marko Godinić, Jasminka Prstec, Ivana Meštrić i Iva Vukotić iz Gospodarske škole Varaždin, Tajana Golub Mendaš, Marko Šafran i Martina Vidović iz Prve gimnazije Varaždin, Zoran Hercigonja iz Medicinske škole Varaždin, Lidija Kozina iz Srednje škole Ivanec, Ana Marketin-Sedlar iz Strojarske i prometne škole Varaždin i Tatjana Plantak iz Elektrostrojarske škole Varaždin.

Inače, Ivici Kolariću, Tei Pavičić Zajec i Tamari Ređep ovo je peta takva nagrada zaredom, što dokazuje kvalitetu i uspješnost njihovog rada, a peti puta ovu nagradu primila je i Gordana Sokol, učiteljica savjetnica iz OŠ Tužno.