SUPERNOVA VARAŽDIN Trgovački centar donirao 5.000 eura Općoj bolnici Varaždin

VVM | 21.11.2023. u 10:47h | Objavljeno u Društvo

Varaždinski trgovački centar Supernova od gradnje 2008. i otvorenja 2009. godine aktivni je dionik suživota svoje i susjednih županija te osigurava više od dvije stotine postojanih radnih mjesta. Tako je blagdansko razdoblje ponovno humanitarno obilježeno dobrotvornom donacijom potrebitim ustanovama, točnije opremanjem Odjela za neurokirurgiju te Odjela za ortopediju i traumatologiju, koji djeluju unutar Službe za kirurške bolesti Opće bolnice u Varaždinu.

Trgovački centar Supernova Varaždin održao je službenu primopredaju dobrotvorne donacije, kao dio pozitivne poslovne prakse, kojom unazad šesnaest godina redovito iskazuje potporu, brigu i poštovanje svojim sugrađanima i lokalnoj zajednici. Tom prilikom darovnicu u vrijednosti 5.000 eura za opremanje svojih prostora asortimanom iz trgovačkoga centra primili su zamjenik ravnatelja, pročelnik Službe za kirurške bolesti te voditelj Odjela za ortopediju i traumatologiju Marko Hlebar, specijalist kirurgije, ortopedije i traumatologije, jednako kao i voditelj Odjela za neurokirurgiju doc. prim. dr. sc. Nenad Kudelić, specijalist neurokirurg.

- Veliko hvala centru Supernova Varaždin u ime svih nas na doniranoj opremi. S veseljem prihvaćamo donaciju, koju ćemo iskoristiti za podizanje kvalitete pružanja usluga našim pacijentima. Nove artikle i opremu smo lijepo ukomponirali i osvježili naš radni prostor te doprinijeli boljoj funkcionalnosti prostorija, u kojima svakodnevno boravimo i radimo, a boravak bolesnicima učinili ugodnijim - izjavio je pročelnik Službe za kirurške bolesti i zamjenik ravnatelja Marko Hlebar.

Supernova Varaždin, jednako kao i dva najbliža susjedna istoimena trgovačka centra Koprivnica i Križevci, redovito podržavaju rast, razvoj i potrebe svojega grada i županije. Tako je u prvoj polovini ove godine Supernova Križevci darivala nezbrinutu djecu iz dječjega doma „Sv. Marko Križevčanin“, socijalne ustanove za brigu o djeci bez adekvatne roditeljske skrbi, u jednakoj vrijednosti darovnice od pet tisuća eura.

Također, prošle godine 2022. Supernova Varaždin i Koprivnica donirale su zajedno ukupno više od 55.000 kuna općim bolnicama u Varaždinu i Koprivnici te lokalnim udrugama Utočište „Sv. Nikola“ i Društvo „Naša djeca“. Nadalje, pretprošle godine 2021. Supernova Varaždin donirala je Odjelu za otorinolaringologiju Opće bolnice u Varaždinu 30.000 kuna, a godinu prije toga 2020. opremu ukupne vrijednosti 48.000 kuna općim bolnicama u Varaždinu i Koprivnici te 10.000 kuna lokalnim udrugama „Latice“ i „Bolje sutra“ za osobe s invaliditetom i tjelesnim i/li intelektualnim poteškoćama. Prije toga centar je darivao Odjel za neonatologiju i JIL novorođenčad, dok tradicionalno svake godine na Silvestrovo ugošćuje poznatu motorističku atrakciju Motomrazove, više od dvije stotine motorista obučenih kao Djedice na motorima, koji svojim pohodom redovito posjećuju centar Supernova i slatkim sitnicama darivaju najmlađe. Osim navedenoga, ovi centri podupiru i rad drugih humanitarnih udruga te organizacija za potrebite.

- S dubokom zahvalnošću, punom podrškom i maksimalnim poštovanjem zajednički nastojimo biti djelotvorni u situacijama punim izazova. Vjerujemo kako ovim mjerama i predanim gospodarsko održivim upravljanjem aktivno iskazujemo pozitivan utjecaj na razvoj lokalne zajednice ne samo za vrijeme božićnih blagdana već i tijekom cijele godine - izjavila je upraviteljica centara Supernova Varaždin, Koprivnica i Križevci Patricija Tkalčec, sveučilišna specijalistica iz menadžmenta i profesorica.

O grupaciji Supernova

U posljednjih nekoliko godina, preuzimanjem postojećih i izgradnjom novih shopping centara na području Hrvatske i Slovenije, grupa Supernova preuzela je vodeću poziciju po broju trgovačkih centara. Osim u Hrvatskoj i Sloveniji, kompanija je aktivna na tržištima Austrije, Njemačke, Slovačke i Rumunjske. Grupa Supernova u Hrvatskoj posluje u jedanaest gradova, a dosad je kroz razne investicijske projekte u Hrvatsku uložila više od 550 milijuna eura. Kompanija ima preko 110 nekretnina ukupne vrijednosti preko 2,2 milijarde eura.