LUPINIZAM Stephan Lupino ugostio slavnog japanskog modnog dizajnera Satoha Foto: Krešimir Đurić

LUPINIZAM Stephan Lupino ugostio slavnog japanskog modnog dizajnera Satoha

ič/vv | 8.10.2023. u 18:30h | Objavljeno u Društvo

Slavu je stekao početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća, kada je lansirao slobodoumni dizajn i razbio konvencionalni koncept muške mode

Naš poznati umjetnički fotograf i multimedijski umjetnik Stephan Lupino ovih je dana ugostio poznatog modnog dizajnera Kohshina Satoha, s kojim je u petak posjetio i Varaždin.

Kohshin Satoh svjetsku je slavu i globalnu pozornost stekao još početkom osamdesetih godina 20. stoljeća, kada je lansirao slobodoumni i svježi dizajn, kojim je razbio konvencionalni koncept muške mode. Njegove modne kreacije postale su društveni fenomen i bitno su utjecal na globalnu odjevnu industriju, ali i na tadašnju supkulturu mladih Japanaca. Njegove modne kreacije oduševile su mnoge svjetske super zvijezde, među kojima su bili i slavni pop art umjetnik Andy Warhol i jazz trubač Miles Davis.

Ovoga slavnoga modnog dizajnera Lupino je upoznao još u New Yorku osamdesetih godina, a Satoh je u Hrvatsku stigao na Lupinov poziv, nakon što je u Parizu priredio modni show na prestižnom Tjednu mode.

DSC_1208.jpg

- Ja sam bio dva puta kod njega u Japanu, a surađivali smo i krajem osamdesetih u New Yorku i Tokiju. Sada dogovaramo novu suradnju, jer bi on u svoje nove projekte želio uključiti i - lupinizam. Zajedno smo u Zagrebu razgledali moja djela izložena u galeriji Dalia, a u petak smo bili i u Varaždinu, koji mu se jako dopao - rekao je Stephan Lupino o ovom posjetu slavnog modnog dizajnera.