Promocija knjige posvećene Tvornici motora Zagreb 1947. – 1963. Živka Skuhala

| 23.10.2021. u 08:11h | Objavljeno u Društvo

Promocija knjige autora ak. slik. Živka Skuhala, prof., posvećene Tvornici motora Zagreb 1947. – 1963. održat će se u Tehničkom muzeju Nikola Tesla danas, 23. listopada, s početkom u 11:30 sati.

Zbog važećih epidemioloških mjera na promociji je ograničen broj sudionika. 

O knjizi:

Knjiga je rezultat autorovog dugogodišnjeg prikupljanja proizvoda i dokumentacije vezane za Tvornicu motora Zagreb. Radi se o izdanju u boji sa 170 stranica, bogato ilustriranoj fotografijama, nacrtima i prospektima vezanim za povijest tvornice. Sadržaj knjige podijeljen je u više poglavlja koja obrađuju pojedine proizvode, a tu je i osvrt samog autora u kontekstu odnosa spram ove jedinstvene industrije na području Hrvatske. Uz promociju knjiga će se prodavati po prigodnoj cijeni.    

O autoru:

Živko Skuhala rođen je u selu Vinica kod Varaždina 1951. godine. Od treće godine živi u Varaždinu, a nakon osnovne škole nastavlja školovanje u Zagrebu na Školi za primijenjenu umjetnost i dizajn te Pedagoškoj i Likovnoj akademiji. Prvi posao nalazi u varaždinskoj Gimnaziji no ubrzo prelazi na tekstilnu školu kao jedan od osnivača odjela za dizajn te postaje profesor likovnih umjetničkih predmeta.