Ritam Špancirfesta - na jubilarnom 25. izdanju više od 200 glazbenih programa

Varaždinske vijesti | 18.7.2023. u 15:48h | Objavljeno u Društvo

Ovogodišnji, jubilarni, 25. Špancirfest donosi više od 200 glazbenih programa, na dvije veće i nekoliko manjih pozornica te na ulicama i trgovima cijele povijesne jezgre.

Na PAN pozornici Stari grad posjetitelje očekuje 12 koncerata u 8 dana, na Vili Bedeković powered by Kaufland 3 koncerta, svakog dana će se svirati u Food&Party zoni na Starom gradu, zatim na Trgu Miljenka Stančića, u Kreativnici u Uskoj ulici te glazbenoj kamperici na Korzu.

Spancirfest_glazbeni_program_2.jpg

Kada se tome pridoda gotovo 100 svirki Heroja ulica i 40-ak programa u sklopu LOOP Glazbene klinike u Gajevoj ulici, dolazi se do respektabilne brojke glazbenih programa.

Na prekrasnoj pozornici Vile Bedeković, uz posebnu atmosferu pod zvjezdanim nebom, očekuju vas tri koncerta za pamćenje.

Prve večeri, 18.8. nastupa slovenska atrakcija Perpetuum Jazzile, jedan od najvećih vokalnih sastava na svijetu, čiji članovi svojim glasovima imitiraju zvukove udaraljki, raznih instrumenata kao i one iz  prirode.

Spancirfest_glazbeni_program_Perpetuum_Jazzile.jpg

Grupa Cambi, poznata po hitu "Zaljubljen", publiku će 19.8. osvojiti mediteranskom inačicom pop repertoara. Ovogodišnje festivalsko izdanje 27.8. zatvara koncert "Nothing Else Matters", koji pripremaju učenici i profesori Glazbene škole u Varaždinu u suradnji s udrugom nuSynergetic. Obradit će neke od najpoznatijih skladbi te ih interpretirati na klasičan način i približiti široj publici. Ne propustite svevremenske hitove Metallice, Red Hot Chilli Peppersa, Pearl Jama, Soundgardena, Guns ‘n’ Rosesa i Nirvane u jedinstvenoj izvedbi mladih glazbenih nada.

Na pozornici Vile Bedeković, koja je ujedno i jedina pozornica pod naplatom na ovogodišnjem Špancirfestu, bit će odigrano i šest predstava, koje pripremaju Kerekesh teatar i njihovi gosti. Ulaznice za koncerte i predstave su u prodaji, a mogu se kupiti po cijeni od 10 i 12 eura putem sustava Eventim ili na njihovim službenim prodajnim mjestima. 

Špancirfest živi s glazbom na svakom koraku i u svakom trenutku pa će u Sunset zoni na Trgu Miljenka Stančića, na Kapucinskom trgu u sklopu Špancir burger festivala i u Kreativnici u Uskoj ulici nastupiti brojni poznati Dj-evi.

Mirisna i zabavna Food&Party zona donosi ritmove retro glazbe, ali i vraća world music na Špancirfest. U retro svijet uvest će vas Mario Kovač i DElvis real tribute band te podsjetiti na najveće hitove kralja rocka Elvisa Presleya, a sve će rasplesati dance kraljica 90', Ivana Banfić - I Bee. Atraktivan band One Dread s prisutnima će uploviti u reggae svijet.

Spancirfest_glazbeni_program_1.jpg

U World Music uvest će nas Gypsy Jazz atrakcija iz Mađarske Besh o droM, zatim belgijsko-španjolsko-francusko-talijanski kvartet Rumbaristas koji svojim inovativnim izričajem osvaja europske i svjetske pozornice, a balkanske elemente u novim, modernim aranžmanima priprema sastav Balkan Zoo, kombinirajući elemente romske glazbe sa živopisnim flamencom.

Šetače će na svakom koraku veselo zabavljati Heroji ulica, mladi, talentirani glazbenici koji će pokazati sve svoje vještine. Tu je i nezaobilazna LOOP Glazbena klinika koja donosi 40-ak glazbenih programa, a izdvajamo nastupe Ivane Galić & SoulBeata, Yogija Lonicha i Gadjo Manouchea.

Izvođači na glavnoj PAN pozornici Stari grad već su ranije najavljeni, no podsjetimo – na jubilarno izdanje stiže jedan od najvećih rock bandova, Franz Ferdinand iz Škotske, a prije njih će nastupiti mladi ali sve popularniji slovenski indie rock bend Joker Out.

Spancirfest_glazbeni_program_Franz_Ferdinand.jpg

Tu su i TBF, Silente, Buč Kesidi, Neno Belan & Fiumens & Brass Experience, Parni valjak feat. Igor Drvenkar, The Croatian Pink Floyd Show, BluVinil, Fran Vasilić, Cold Snap te Crna kronika. Treba ponovno spomenuti da je ulaz na sve navedene koncerte – besplatan.

Spancirfest_glazbeni_program_Joker_Out.jpg

Između 200 glazbenih programa koliko vas očekuje na ovogodišnjem Špancirfestu, pronađite nešto za sebe i krenite na nezaboravno glazbeno putovanje. Više informacija o programu Špancirfesta možete pronaći na službenim internetskim stranicama festivala www.spancirfest.com.