Povodom Međunarodnog dana žena već tradicionalno održana predstava u HNK-u

vv | 7.3.2024. u 09:40h | Objavljeno u Društvo

Već tradicionalno, povodom Međunarodnog dana žena, a u organizaciji Koordinacije za ljudska prava i Povjerenstva za ravnopravnost spolova Varaždinske županije, u HNK u Varaždinu održana je predstava kao znak pažnje svim ženama, ali i svima koji vole smijeh i veselje.

Za smijeh je ove godine bila zadužena glumačka družina Histrion s predstavom " Mali raj" pa je tako do kraja ispunjeno gledalište uživalo u spomenutoj komediji.

Prije same predstave prisutnima se obratio župan Varaždinske županije Anđelko Stričak čestitavši svim ženama njihov dan te pohvalivši pritom aktivnosti Koordinacije za ljudska prava i Povjerenstva za ravnopravnost spolova među koje svakako spada i ovaj način obilježavanja Međunarodnog dana žena.

- Čestitam Vam na Vašem danu Danu žena. Nadam se da ćete večeras uz ovu sjajnu predstavu, zaboraviti na svakodnevne brige i obaveze, razveseliti se i nasmijati. A upravo to Vam želim u svakodnevnom životu, puno radosti i osmijeha - poručio je župan.

Predstavi su nazočile i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Dragica Ratković, predsjednica Savjeta za zdravlje prim. doc. dr. sc. Spomenka Kiđemet Piskač, dr.med. te predsjednica Koordinacije za ljudska prava Nadica Dreven Budinski.