Odgojiteljice vrtića "Dječji svijet" na mobilnosti u Celju u sklopu projekta "(Pre)hrana za održivi razvoj" Foto: Dječji vrtić Dječji svijet Varaždin

Odgojiteljice vrtića "Dječji svijet" na mobilnosti u Celju u sklopu projekta "(Pre)hrana za održivi razvoj"

VV | 24.4.2024. u 20:33h | Objavljeno u Društvo

Varaždinski Dječji vrtić "Dječji svijet“ razvija nove metode rada u sklopu Erasmus+ projekta s Montessori vrtićem "Vesela hiša“ iz Celja.

Pomoću projekta "(Pre)hrana za održivi razvoj“ već se drugu godinu zaredom stvara obogaćeno okruženje za odgoj i obrazovanje u prirodi i prirodnim prostorima kako bi se djeci omogućilo iskustveno učenje koristeći istraživačke vještine.

Manuela_i_Lara.jpg

- Djeci i obiteljima se pruža prilika doživjeti hranu kao priliku za učenje, druženje, očuvanje tradicije i kao aktivan doprinos svakog pojedinca održivom razvoju. Dugoročni je cilj utjecaj na cjelokupan razvoj djece radi poticanja pozitivnih promjena koje izgrađuju pojedinca kao osobu spremnu za suživot u održivoj budućnosti - izvijestili su iz vrtića.

Protekli tjedan na projektnoj mobilnosti u vrtiću u Celju bile su odgojiteljice Nataša Gotal, Manuela Dušak, Lara Beli i ravnateljica Sanja Hajdin. Imale su prilike aktivno sudjelovati u načinu rada vrtića, razglabati o različitim pristupima na dobrobit djece te razvijati vlastite profesionalne vještine i kompetencije. Tijekom svibnja vrtić "Dječji svijet" će ugostiti kolegice iz Celja, ali i kolegice iz Španjolske u sklopu drugog projekta. 

Natasa_i_Sanja.jpg

- Iskustvo i sudjelovanje u projektima našem vrtiću pruža mogućnosti za aktivno cjeloživotno učenje kojeg rado primjenjuju svi djelatnici vrtića - poručili su.